Nyírségi gombócleves recept
20 perc
A Nyírségi gombócleves hozzávalói:
- fél kg sovány hús kockára vágva (pulyka)
- 2 sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- fél karalábé,
- 1 marék csipetke tészta,
- 1 ek. vaj,
- 1 üveg gomba,
- fél marék borsó,
- 1 ek. liszt
- 3 dl tejszín,
- citromlé
A Nyírségi gombócleves elkészítési módja:
A húst a kockára vágott zöldségekkel (húsleveskockával) 2 l vízben megfőzzük. Só, delikát. A csipetkét belefőzzük. Egy külön edénybe a vajat felolvasztjuk, a gombát megdinszteljük rajta, megszórjuk a liszttel és felengedjük a tejszínnel. Jól kiforraljuk, majd a leveshez öntjük. A végén citromlével ízesítjük. Aki szereti tehet bele majorannát - nagyon finom lesz tőle.
Nincs benne gombóc, nem tudom, hogy miért ez a neve :)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ibi75, 2008. febr. 16. 00:27
A nyírségi gombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.