Mogyorós táska recept
20 perc
A Mogyorós táska hozzávalói:
A tésztához: (kb. 50 db)
30 dkg liszt
10 dkg darált mogyoró
20 dkg vaj
12 dkg cukor
1 tojás
1 vaníliás cukor
só
A töltelékhez:
10 dkg egész mogyoró
12 dkg mazsola + rum
10 dkg tortadara
Megszórni porcukor.
A Mogyorós táska elkészítési módja:
Érdemes több adagot elkészíteni, mert ÍRTÓ FINCSI! A hozzávalókat összedolgozzuk, 30 percre hideg helyre tesszük. A mazsolát a rumba áztatjuk. A mogyorószemeket összekeverjük a mazsolával és a tortadarával. A tésztát 5 mm vastagra nyújtjuk, 6 cm-es korongokat szúrunk, megkenjük tojásfehérjével. Egyik felére 1 tk. tölteléket halmozunk, a másik felét ráhajtjuk. 200 C-on 15 percig sütjük.
Én egyszerre 3 adagot szoktam ebből készíteni!!!
A tölteléket nem kell egyszerre bekeverni, csak amennyi szükséges.
Az egész mogyorót a Metro-ban szoktam venni 1 kg-os kiszerelésben megtisztítva.
Érdemes több tepsivel előkészíteni, mert olyan hamar sül, hogy nem tudom utángyártani a sütőbe :)
Jó étvágyat mindenkinek!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ibi75, 2007. nov. 29. 20:05
A mogyorós táska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.