Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Nutellás gesztenyepüré recept

Nutellás gesztenyepüré recept

A Nutellás gesztenyepüré hozzávalói:
1 kg gesztenye
20 dkg Nutella
10 dkg porcukor
7 dkg kandírozott citrom-/narancshéj
7 dkg reszelt narancshéj
1 pohár tej
1 pohár rum
2 dl tejszín


A Nutellás gesztenyepüré elkészítési módja:
A gesztenyét enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és burgonyanyomón áttörjük. A gesztenyemasszát elkeverjük a tejjel, a Nutellával, 5 dkg cukorral és a rumban előzőleg megáztatott kandírozott citrom- és narancshéjjal. A gesztenyemasszát kelyhekbe adagoljuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt a tejszínt a maradék porcukorral felverjük, és a püré tetejére halmozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A nutellás gesztenyepüré elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook