Görög húsgolyó, zöldségnyárs recept
A Görög húsgolyó, zöldségnyárs hozzávalói:80 dkg sovány darált bárányhús(lehet sertés is)
1 db vékonyabb cukkini
2 db kissebb csiperke gomba(nyársanként )
1/2 kg cocktail paradicsom
1 db zölduborka
5 gerezd fokhagyma
5 szem fekete olajbogyó
oliva olaj
szerecsendió
ételízesítő
Oregano
A Görög húsgolyó, zöldségnyárs elkészítési módja:
A darált húst az összetört fokhagymával, tojással ételízesítővel, szerecsendióval, oreganoval és az apróra vágott olajbogyóval összekeverjük. Fanyárs végérefelfűzünk egy gombát, aztán felváltva a zöldségekből és húsgolyókból, majd a másik végére is egy gomba kerül. Olivaolajba mártott ecsettel megkenjük a nyársakat, majd oreganot és grill fűszerkeveréket morzsolunk rá. Ezután megsütjük. A sütés történhet rostsütő lapon, tárcsán, grillezős mikroban, vagy akár sütőben is( ilyenkor a nyársakat egy tepsi fölé egymás mellé sorakoztatjuk.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Krysty, 2007. júl. 24. 09:26
A görög húsgolyó, zöldségnyárs elkészítési módja és hozzávalói.