Gombás-cukkinis rizottó recept
A Gombás-cukkinis rizottó hozzávalói:50 dkg cukkini
25 dkg csiperkegomba
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1,1 l zöldség-erőleves
50 dkg rizottó rizs
10 dkg parmezán egész
olaj
kakukkfű
só
bors
petrezselyem
3 tojás
A Gombás-cukkinis rizottó elkészítési módja:
A rizst erőlevesben megfőzzük. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben olajon megpirítjuk. A gombát feldaraboljuk, hozzáadjuk a hagymához, majd megsózzuk, hogy egy kevés levet engedjen. A cukkinit apróra vágjuk, beletesszük a serpenyőbe, sóval, borssal ízesítjük, párolni kezdjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet, a kakukkfüvet és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Amikor megpuhultak a zöldségek, összeöntjük a főtt rizzsel és a reszelt parmezánnal, majd alaposan összeforgatjuk. Ha azt szeretnénk, hogy szaftosabb, ízletesebb legyen, beleüthetünk 2-3 tojást is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2008. febr. 14. 03:58
A gombás-cukkinis rizottó elkészítési módja és hozzávalói.