Gombás-cukkinis omlett recept
A Gombás-cukkinis omlett hozzávalói:10 g vaj
1 teáskanál zúzott fokhagyma
25 g csiperkegomba, vékonyra szeletelve
50 g reszelt cukkini
1 mogyoróhagyma, finomra vágva
2 tojás
1 evőkanál víz
30 g reszelt cheddar sajt
A Gombás-cukkinis omlett elkészítési módja:
Olvasszuk fel a vaj felét egy kis teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a csiperkegombát és a fokhagymát, és folyamatosan kevergetve addig süssük, amíg a gomba épp hogy megpirul. Adjuk hozzá a cukkinit, illetve a hagymát, és időnként óvatosan megkeverve pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Az elkészült zöldségeket tegyük félre. A tojást a vízzel verjük fel, majd dolgozzuk össze a reszelt sajttal. A maradék vajat is olvasszuk fel, öntsük hozzá a tojást, és közepes lángon süssük, amíg szinte teljesen megszilárdul. Az omlett egyik felére borítsuk rá a zöldségkeveréket, és hajtsuk rá a másik felét is. Az elkészült omlettet óvatosan csúsztassuk tányérra, és már fogyaszthatjuk is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. febr. 13. 06:44
A gombás-cukkinis omlett elkészítési módja és hozzávalói.