Csokoládéálom eperdzsemmel recept
A Csokoládéálom eperdzsemmel hozzávalói:8 főre
Tésztához:
100 g olvasztott és kihűtött vaj + egy kicsi a forma kikenéséhez
160 g cukor
1 tk vaníliás cukor
1 tojás enyhén felverve
3 púpos ek kakaópor
1/2 csésze tej
1/2 csésze liszt (fele lehet Graham liszt is)
1/4 tk sütőpor
Tetejére:
3 ek eperdzsem
50 g 65% kakaótartalmú étcsoki durvára törve
kevés mandulaforgács
1 csésze=2,5 dl
A Csokoládéálom eperdzsemmel elkészítési módja:
1.Vajazzuk ki a sütőformát, és melegítsük elő a sütőt. 2.A tésztához egy robotgép segítségével keverjük egynemű masszává a megadott sorrendben a hozzávalókat. Öntsük az egészet az előkészített formába, majd süssük tűpróbáig (kb. 25-30 perc). 3.A sütőből kivéve kenjük meg a tészta tetejét a dzsemmel, szórjuk meg a durvára vágott csokival és a mandulaforgáccsal, majd 3 percre toljuk vissza a sütőbe, csak hogy a csoki kissé megolvadjon. 4.A formában hagyjuk kihűlni, majd legalább 1 órára tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen. Persze szobahőmérsékleten is lehet fogyasztani, ha valaki lágyan jobban szereti a csokit. (Kb. 16 darab lesz belőle.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. febr. 5. 09:06
A csokoládéálom eperdzsemmel elkészítési módja és hozzávalói.