Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos likőrfagylalt recept

Habos likőrfagylalt recept

A Habos likőrfagylalt hozzávalói:
3 dl tejszín,
15 dkg szirup (szirup készítése: 30 dkg cukor, 3 dl víz),
Curacao (vagy Coientrau),
5 tojássárgája,
1 vaníliarúd


A Habos likőrfagylalt elkészítési módja:
A tojássárgáját habüstbe tesszük és habosra verjük. A még meleg sziruphoz hozzáadjuk a vaníliarudat, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ekkor folyamatos keverés közben finom sugárban hozzáadjuk a tojáshoz. Nagyon gyenge tűzön vízfürdő fölé helyezzük, s habverővel való folyamatos keverés közben forrásig a vízfürdő fölött hagyjuk. Ezután fagyigépbe öntjük. Hozzáadjuk a Curacao-t (vagy Coientrau-t), majd a felvert tejszínhabot, és a gépet bekapcsoljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos likőrfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook