Aszalt szilvás muffin banánöntettel recept
25 perc
Az Aszalt szilvás muffin banánöntettel hozzávalói:
25 dkg liszt
2 dl tej
20 dkg magozott aszalt szilva
8 dkg vaj
6 dkg cukor
2 tojás
l csomag sütőpor
csipet só
Öntet:
4 banán
vaj
rum
barna cukor
Az Aszalt szilvás muffin banánöntettel elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk. Az aszalt szilvát beáztatjuk fél órára rumba vagy vízzel elkevert rumaromába. A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral. Egy másik tálban összekeverjük az olvasztott vajat a cukorral, a tojásokkal és a tejjel, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Az aszalt szilvát darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a tésztához, végül a muffinformákba adagoljuk, és 20-25 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, elkészítjük a banánszószt: A banánokat apróra vágjuk (néhány karikát félretehetünk díszítésnek), egy kevés vajjal és ízlés szerinti mennyiségű cukorral addig melegítjük, amíg a vaj és a cukor össze nem olvad, majd öntünk hozzá kb fél dl rumot, és egy kis ideig forraljuk. Végül a szószt összeturmixoljuk. Tálaláskor a tányérra öntünk egy kevés szószt, ráhelyezzük a muffint, és banánkarikákkal díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Beste, 2007. júl. 21. 12:03
Az aszalt szilvás muffin banánöntettel elkészítési módja és hozzávalói.