Banánfagyi recept

2 dl tej
1 dl tejszín
10-12 dkg porcukor
2 nagyobb, érett banán
1/2 citrom leve
1 zacskó vaníliás cukor
A Banánfagyi elkészítési módja:
A meghámozott banánokat kis darabokra vágjuk és betesszük a turmixpohárba. Ráöntjük a citromlevet, beleszórjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tejjel teljesen simára, pépesre zúzzuk. Csak ezután öntjük rá a tejszínt, és további 1 percig keverjük, amíg az egész habos, egynemű nem lesz. (Cukor helyett mézzel is készíthetjük.) A fagylaltmasszát beöntjük a fagylaltgép tartályába, és az előírás szerint megfagyasztjuk
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krysty, 2007. júl. 20. 11:22
A banánfagyi elkészítési módja és hozzávalói.