Francia csokoládétorta recept
A Francia csokoládétorta hozzávalói:A torta:
250g keserűcsokoládé
250g vaj
110g porcukor
1 öntet Grand Marnier
5db egésztojás
1 evőkanál liszt
A csokiöntet:
250ml víz
125g kakaópor
125g cukor
A Francia csokoládétorta elkészítési módja:
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük Először elkészítjük a csokiöntetet. A vizet felforraljuk, és hozzáadjuk a kakaóport, cukrot. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha kihűlt belekeverünk ízlés szerint egy kevés Grand Marniert. Egy 20-22 cm átmérőjű, levehető oldalú tortakarika alsó lapját sütőpapírral lefedünk, és így fogatjuk bele a keretbe, majd a keretet kívülről alufóliába csomagoljuk úgy, hogy ne szökhessen bele majd a víz A csokoládét, a vajat és a porcukrot vízgőzön felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a Grand Marnier likőrt, és a lisztet. A masszát simára keverjük, és levesszük a vízgőzről. Habbá verjük az egésztojásokat, és hozzákeverjük a vajas masszához, és az így kapott tésztát az előkészített sütőformába öntjük. Egy tepsibe ujjnyi vastagon vizet öntünk, és a tortaformát a vízbe tesszük, majd 30 percig sütjük.Ha kisűlt, a tortaformát kivesszük a vízből, és hagyjuk kihűlni Ha kihűlt, kivesszük belőle a tortát, és szeletelés után porcukorral, csokiöntettel tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krysty, 2007. júl. 24. 09:33
A francia csokoládétorta elkészítési módja és hozzávalói.