Narancsos-tejszínes torta recept
A Narancsos-tejszínes torta hozzávalói:A tésztához
4 tojás
120 g cukor
80 g liszt
50 g étkezési keményítő
késhegynyi sütőpor
50 g olvasztott Rama
100 g narancslekvár
A töltelékhez
600 ml tejszín
1 cs vaníliás cukor
6 ek narancslekvár
1 citrom lereszelt héja
4 cl narancslikőr
6 lap fehér zselatin
Ezenkívül
200 ml tejszín
2 tk tejszínkeményítő
csokoládéreszelék a szóráshoz
narancsgerezdek a díszítéshez
A Narancsos-tejszínes torta elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral egy tálba tesszük, és habverővel habosra kikeverjük. A lisztet a keményítővel és a sütőporral elvegyítjük, a tojáskrémre szitáljuk és óvatosan elkeverjük, végül hozzáadjuk az olvasztott Ramát is. A tésztát tortaformába (26 cm) öntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, majd tortarácson hagyjuk kihűlni. A kisült tésztát tortatálra helyezzük, tortagyűrűvel körülvesszük és a narancslekvárral megkenjük. A töltelékhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A narancslekvárt, a citromhéjat, és a narancslikőrt hozzákeverjük. A jól bevizezett zselatint kinyomkodjuk, kevés forró vízben feloldjuk, és a narancsos tejszínhez adjuk. A narancsos tejszínt a tortára kenjük, egyenletesen elsimítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni. Kivesszük a hűtőből és a tortagyűrűt eltávolítjuk. A tejszínt a keményítővel kemény habbá verjük, és a tortát körben bevonjuk a tejszínnel. A maradék tejszínt csillagcsőrös nyomózsákba töltjük, és a torta tetejét díszítjük vele. A narancsos tejszínes tortát csokireszelékkel megszórjuk, narancsgerezdekkel díszítjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2016. jan. 19. 18:36
A narancsos-tejszínes torta elkészítési módja és hozzávalói.