Szilvás grízes sütemény recept




1 kg szilva
10 ek cukor
kevés fahéj
20 ek búzadara
1 csomag vaníliás pudingpor
0,5 l tej
3 ek cukor a pudinghoz
2 dl tejszín
A Szilvás grízes sütemény elkészítési módja:
1 liter vizet 10 ek cukorral és 1 kg gyümölccsel felteszünk főni. Ízesítjük kevés fahéjjal. 5-10 perc főzés után beleöntünk 20 ek búzadarát, és addig kevergetjük (keverjük folyamatosan), amíg a dara megfő (kb. 5-8 perc). Egy közepes tepsit kivizezünk, és beleöntjük a masszát. 1 csomag vaníliapudingot 0,5 liter tejben, 3 ek cukorral előírás szerint megfőzünk, és még forrón a darára öntjük. Ha kihűlt, 2 dl tejszínből habot verünk, és a tetejére simítjuk. Hűtőben lehűtjük, és kockára szeleteljük. A tetejére fahéjat szórunk. Nekem másnapra állt szépen össze, de fogyasztható már a hűtéstől számítva kb. 1 óra múlva.
Ha édesebben szereti valaki a süteményeket, lehet növelni a cukoradagot, ez a süti nem egy túl édes,
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2015. dec. 29. 14:43
A szilvás grízes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.