Maximilián-szelet recept
A Maximilián-szelet hozzávalói:30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 db tojás
töltelékhez:
25 dkg cukor
2 dl tej
30 dkg dió
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál cukrozatlan kakaó
1 citrom héja
késhegynyi szódabikarbóna
barackíz
tetejére:
baracklekvár
+
30 dkg cukor
1 pohár víz
A Maximilián-szelet elkészítési módja:
A lisztel a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Jól összedolgozzuk és lapos tepsiben világosra sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket: 30 dkg cukrot elkeverünk 2 dl tejjel, hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a kakaót, a citrom reszelt héját, a szódabikarbónát - az egészet összedolgozzuk. A világosra sült tésztát vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük a tölteléket majd a sütőben kicsit szárítjuk. Ha kihűlt, ismét kenünk rá baracklekvárt és bevonjuk cukormázzal. Ehhez a cukrot felfőzzük egy pohár vízzel, a tűzről levéve sűrűre keverjük és a süteményre kenjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2016. jan. 19. 07:00
A maximilián-szelet elkészítési módja és hozzávalói.