Mustáros-uborkás sertésszelet recept
A Mustáros-uborkás sertésszelet hozzávalói:6-8 szelet sertéskaraj vagy comb
15 dkg kockázott bacon vagy más húsos szalonna
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 db csemege uborka
mustár
olaj
liszt
só
A Mustáros-uborkás sertésszelet elkészítési módja:
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, lisztbe mártom, kevés olajon elősütöm és kiszedem. A maradék olajban megpirítom a szalonnát, a reszelt fokhagymát, kevés vizet öntök hozzá, visszateszem a húst, és lefedve párolom 10 percig. Ekkor ízesítem mustárral és a csíkokra vágott uborkával, majd készre párolom. Tükörtojással tálalom.
Vigyázni kell nehogy leégjen, mert a liszttől besűrűsödik a leve (ha szükséges a vizet pótolni kell, csak ne legyen nagyon híg). Nagyon puha és omlós lesz a hús, az uborkától és a mustártól meg pikáns.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. dec. 1. 08:26
A mustáros-uborkás sertésszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.