Minden fogamzásgátló összezavarja a hormonokat? (tudásbázis)
Itt egy elég részletes cikk, ha esetleg még nem találtad volna meg. Itt tájékozódhatsz.
Nem tudom, milyen kutatások ezek, mert én 10 kilót szedtem fel ugyanazzal az étrenddel.
Mindenhol tájékozódok.
Figyelmesen elolvastam.:D
Sőt! A neten is utána olvastam (helyetted) és kutatás bizonyítja, hogy a tabletták max. 1-2 kg testsúly növekedést okoznak.
A hormonmentes nagy biztonságot nyújtó fogamzásgátlásról tájékozódj és kérd ki a nőgyógyászod véleményét.
Ha figyelmesen elolvastad volna: alapjáraton nem hízok, csak amikor elkezdtem ezeket szedni. Amikor meg szedtem, akkor nem vált be semmilyen diéta.
Se fogyni, se hízni nem akarok... Legjobb lenne a hormonmentes. Ha van olyan.
Én sosem híztam a tablettáktól, épp ellenkezőleg fogytam is, de ezt előre mondta is a doki, hogy fogok tőle.
De attól még szerintem sem jó szedni semmilyen hormonkészítményt, inkább más módon védekezni.
Szerintem mondd el ezt a nőgyógyászodnak és kérd meg, hogy ajánljon olyan fogamzásgátlót ami elég biztonságos és nem jár semmilyen hormon használatával.
Ismerek olyat, aki fogyott a tablettáktól.
Hízni attól lehet amit megeszik az ember.
Lehet, ha változtatnál kicsit az étkezési szokásaidon, akkor nem szednél fel kilókat.
Nem merem elkezdeni szedni. Régen szedtem kb fél évig, de felgyűltek rám a kilók és nagyon nehezen tudtam őket leadni. Hiába nem ettem, akkor is híztam. Pedig alapjáraton normál alkatom van és nem könnyen hízok. De akkor olyan számokra ugrott fel a mérleg, mint még soha. De ahogy abbahagytam, egy fél éven belül újra a régi volt az alakom.
Ismerek olyat, aki szintén nehezen hízik, de miután elkezdte szedni a fogamzásgátlót, úgy felgyűltek rá a kilók, hogy túlsúlyos lett. Pedig folyamatosan diétázik, mégis.
Rossz érzésem van a fogamzásgátlókkal. Védekezni kell, és ez a legbiztonságosabb, de már a tudattól rosszul vagyok, hogy be kell szednem. Utálom a gyógyszereket, és ha nem muszáj, akkor nem szedem.
További ajánlott fórumok:
- 10 éve szedem a Tri-regol fogamzásgátlót, eddig minden rendben volt, ám 2-3 hónapja egyre később jön meg egyre kevesebb{inkább barna}.
- Rendszertelen a menstruációm a dokim minden áron fogamzásgátló tablettát akar rám tukmálni. Valakinek valami tanács?!
- Yasminelle fogamzásgátló tablettát szedek kb 2 éve, és majdnem minden nap fáj a fejem, úgy gondolom ettől...?
- Igaz az, hogy azért van annyi meddő nő, mert a fogamzásgátlót szedők, a vizeletükkel a hormonokat a természetbe juttatják, és megisszuk?
- Sürgősségi fogamzásgátló bevétele után, "minden rendben zajlott", ennek ellenére lehetek terhes?
- Le kell cserélni a fogamzásgátlót, ha az elején összezavarja a vérzést?