Yasminelle fogamzásgátló tablettát szedek kb 2 éve, és majdnem minden nap fáj a fejem, úgy gondolom ettől...? (tudásbázis)
Én 2 éve szedem..nekem semmi negatív mellékhatása nem volt.
A bőröm szebb lett és megnőtt a mellem:)
Szia!
Én erre azt tudom mondani, hogy nekem kb. 1 évre rá kezdődtek a migrénes fejfájásaim, addig nem volt semmi bajom. Én úgy gondolom, hogy egy darabig tolerál a szervezet, aztán kijönnek a problémák. Úgyhogy könnyen lehet, hogy közrejátszik a fejfájásodban.
Sziasztok!Lenne egy kérdésem hozzátok, és tudom hogy itt biztos hogy választ fogok rá kapni. A menszi 5. napján kezdtem el szedni a yasminelle-t. A 21 nap alatt védekeztünk,de félek hogy nem véd teljesen, ezt a köv időszakra értem, mivel most megjött :). Szerintetek lehet ez? Kezdte el más is az 5.napon?
A válaszokat előre is köszönöm.
Én kisfiammal kb fél éve vagyunk kint. Férjem most lesz október végén 1 éve. Ti?
Egyébként abban az esetben fogom ezt a spirált felteteni, ha a kipróbált tablettáktól szintén fájni fog a fejem. Remélem nem fog.
Nem tudok németül, csak férjem. Idegen nekem még itt minden. Lehet hülyén hangzik. :-)
Meg úgyis járunk haza is néha. Amúgy nem fáj a spirál felhelyezése? És ha elrontják, mi van olyankor? :-( Kicsit tartok tőle.
Én először a minuletet szedtem, attól rengeteget fájt a fejem,a gyógyszermentes napokon pedig hányásos-migrénes rohamaim voltak szinte mindig. Következőre lyndinettet kaptam, attól mondjuk minden 2. gyógyszermentes héten voltam rosszul,de közben is sokat fájt a fejem.
Tartottam kb egy év szünetet, eleve fejfájós voltam mindig is, de mivel más módszerben nem bízok, újra jött a gyógyszer.
kb 8hónapja szedem a yasminelle-t, mondtam a dokinak hogy a régi gyógyszerektől fájt a fejem és rosszul voltam. Ja, és évek óta magas vérnyomásom van. Ezért írta fel a yasminelle-t, mert ebben állítólag vízhajtó van és leviszi a vérnyomást és emiatt a fejem sem fáj.
Mióta ezt szedem még egyszer sem volt migrénes rohamom, szóval nekem pont ez vált be a fejfájásra.
Viszont ettől a gyógyszertől meg szinte nem is menstruálok, egyáltalán nincs meg. Pont a mostani tablettamentes hét volt,amikor egyáltalán nem jött meg. Bár elég stresszes is voltam. Csináltam teszteket is, de szerencsére negatív.
Mondjuk az érdekelne, hogy másnak vannak-e ilyen problémái?
Én is szedtem most 3 hónapig hála lassan elfogy:-)
És akkor nem kell szedjem remélem jó sokáig de a gumit én sem szeretem!!Nekem marad a gyógyi ja és nem vettem észre semmiféle változást magamon.
Nekem a fogigátlótól jött ki a fejfájás. Szedtem Tri-regolt, Diane35-öt és Minuletet. Egyiktől sem lett jobb, sőt, az utóbbi 1-2 évben már nekem is mindennaposak voltak a fejfájások, rosszullétek, így nem bírtam tovább és aug.-ban abbahagytam. Azóta gyökeresen megváltozott az életem, tök jól vagyok, és bár azt hittem, hogy én is frontérzékeny vagyok, most már a frontoknál sincs semmi gondom. Remélem így is marad, mert ha fél év múlva is ezt tudom mondani, akkor tuti hogy a fogigátló volt a hibás.
Azon nem gondolkodtál, hogy abbahagyod?
Egyik barátnőmnek is folyamatos erős fejfájása volt a fogi gátlótól!Szerintem mindenképpen váltsál!Mielőtt kiírta a doki,voltál vérvételen?
Mert elvileg úgy tudja megállapítani, hogy neked mi lenne a legjobb.Az én dokim anno "hozzámvágott" egy receptet, aztán mehettem...Majdnem egyfolytában hányingerem volt és előjöttek különböző nőgyógyászati betegségeim is...Azóta nem szedek inkább gyógyit...
Szerintem mindenképpen keress fel egy jó nőgyógyászt, ne mást kérdezz erről,mert mindenkinek más válik be!Össze vissza nem lehet szedni, mert az esetleges későbbi gyerekvállalás is befolyásolhatja...
További ajánlott fórumok:
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Tudtok mondani olyan fogamzásgátló tablettát ami nem 8 ezer forintba kerül és nem hizok tőle?
- Ki milyen fogamzásgátló tablettát szed, ami jó is?
- Hány éves korban kezdtél fogamzásgátló tablettát szedni?
- Lindynette fogamzásgátló tablettát elkezdjem-e szedni, vagy ne? Meghízok-e vagy ez már a múlté, a hízás a tablettától?
- Elfelejtettem bevenni 4 napi fogamzásgátló tablettát...