Elfelejtettem bevenni 4 napi fogamzásgátló tablettát... (tudásbázis)
Tényleg sok mellékhatása van ezeknek a hormontartalmú szereknek ! Csak egy példa :..nekem máj daganatom lett !
Rendben, köszönöm! Remélem többet nem fog előfordulni, mert amúgy is ez volt az első...! Amúgy ma ha elfogy a tabletta, leállok végleg a tabletta szedésével, mert rengeteg mellékhatása van nálam, ami szerintem ettől van. Írtam egy dokinak is levelet, és azt tanácsolta hagyjam abba a szedését, és váltani sem érdemes, mert a többinél is ez lesz. Majd Pharmatexel fogunk védekezni. :o) Köszi mindenkinek a tanácsokat!
Ne haragudjál, hogy ezt írom, de legközelebb ilyen hülyeséget ne csináljál!
Ha elfelejtetted bevenni akkor se szedjél be egyszerre több tablettát! Különösen nem érdemes akkor, ha mindössze 3-4 db van már csak hátra.
(Tudom, hogy ez már okafogyott, de legközelebbre írtam)
Ne aggódj. Ha meg aggódsz, vegyél esemény utáni tabit. Attól meg semmi bajod nem lehet, ha bepótolod a hiányzó adagot, szinte minden fogamzásgátlónál ez javasolt. És nem vagy béna, én is mindig elfelejtettem... (mondjuk én a bőrömre szedtem)
Húha az kemény lehetett! Jól megijedhettek a szülők! Én is megijedtem volna! És a jövőben inkább beállítom valóban a jelzést a mobilomon. Köszi mindenkinek a válaszokat és a segítséget! További szép estét!
Amugy a baratnom kislanya, 2 eves koruli volt, amikor kis idore magara maradt a furdoszobaban es felmaszott a kagyloba, onnan elerte a kisszekreny ami a mosdokagylo felett volt....es beszedte a Yadine utolso 4 tablettajat a kis edes...
Elrohantunk vele a dokkerhez,hogy akkor most mi van,azt mondta a doki,hogy "hat terhes biztos nem lesz a draga!"...ja mondom jo vicc....nah,mindegy,azt mondta vegul is,hogy max megjon a kislanynak, de persze semmi baja nem lett tole!S meg sem jott neki!
Semmi bajod nem lesz a 2 tablettatol,de maskor ne csinalj ilyet, es kb jo egy hetig meg vedekezzetek ovszerrel is.
akkor semmi baj neked pedig nem lesz bajod a dupla szemektől egy nagyobb hormonadag okozhat hányingert kellemetlen érzést de bajod nem lesz tőle.a telefonos beállitás tényleg jó ötlet egyébként.
az én tájékoztatómon az van, hogy amint észreveszed hogy elfelejtetted, pótold:) más is vett már be egyszerre kettőt, nem csináltál semmi olyat amiért rosszul kell magad érezni:)
Egyébként meg nincs meg a tájékoztató azért is kérdeztem itt...neten meg nem találtam a teljes tájékoztatóját a yasminellének!
Már írtam, hogy nem megkövezést kérek...egyébként meg bárkivel előfordulhat, még akár veled is...ki tudja! És nem a figyelmetlenséged miatt, hanem bármi más közbejöhet és megvan a "baj"!
Természetesen mindenképpen védekezni fogunk mással a másik levél elkezdéséig és még utána is még egy jó hétig!
Azt nem értem minek van a használati utasítás... Feketén-fehéren le van írva hogy ha ki is hagyja az ember lánya 1-1 napi bogyóját, akkor rendesen szedni kell tovább DE NEM TÖBBET!
Csak gratulálni tudok neked!
Remélem nem lesz bajod!
a több nemleszgond szöveg helyett én aggódnék inkább és duplán védekeznék a következő időszakban....maga a fogamzásgátló nem okozna valószinű gondot de egy nem kívánt terhesség hatalmas lelki törés,és a frontin bár azt mondják pár szem szintén nem probléma azért csak nem jó dolog a kezdeti időszakban...pláne ha most nagyon nem szeretnél babát....hivd fel a dokid ha bizonytalan vagy vagy ha ezt nem akarod kövesd az útmutatót és köv hónapban mondjuk óvszer mellé vagy efféle
egyébként azt mondták a genetikán hogy a fog.gátló csak a fogantatás esélyét csökkenti minimálisra magzatkárosító hatása nincs.
Nem lesz gond , védve vagy már annyira :) Az viszont lehet hogy a dupla mennyiség kicsit bekever majd , előbb jön meg vagy késik pár napot !
nem bíznék a védettségben egyébként a bogyó papírjain konkrétan rajta kell lennie vagy ha nincs kéznél keress rá a neten de írjak mindegyiknél ha több szem kimarad hogyan kell eljárni.az biztos hogy nem folytathatod mintha minden oké lenne ,biztos hogy nem vagy védett.
Igen tudom, de azt hittem a fogamzásgátlóval ez másképp van. Nyilván ha ettől is több kimaradt volna, akkor már mennék is a dokimhoz.
Ezzel ne viccelj! :o) Most, hogy nyár óta kialakult nálam ilyen szorongásos dolog, nem hiányzik. Örülök, hogy kiszabadultam otthonról és végre elhelyezkedtem dolgozni...! De még Frontint néha szedek sajna. :o( Így most nem jönne jókor egyáltalán egy bébi! Akármennyire is szeretnénk majd még egy kislányt. :o)
Nem gond, az én kérdésem sem teljesen értelmes. :o)
Nem vettél be mérgező mennyiséget , így nem lesz bajod , de tényleg nem szabad egyik gyógyszernél sem duplán bevenni !
hohóóóó!!!! bébi a láthatáron! :))))))))))
Bár szerintem a 2 bogyótól amit egyszerre bevettem hányingert okozhat...?! Mit gondoltok mást is? Kezdek aggódni.
Ja, én a saját mondandómra írtam, hogy nem lett túl értelmes, így utólag visszaolvasva:D
Még sosem felejtettem el...de nagyon pörgős hetem volt. De a telefonos dolgot azt viszont fogom használni. Minden este 7-kor jelezni fog. :o)
Bocsi csak hirtelen akartam és gyorsan megfogalmazni. :o) Így sikerült.
Vagy kérj a nőgyógyitól olyan csipogót,amikor feliratod a gyógyszert :) Csak olyankorra állítsd,amikor nagy valószinüséggel otthon vagy.Egy tömött buszon elég ciki tud lenni :)
Most, hogy egyszerre bevettem 2 bogyót, nem hinném, hogy lehet valami bajom. Vagy igen? Mindegy már, lehet hülyeséget csináltam!
Fú, ez nem lett túl értelmes...
Amúgy neten ezt találtam, mondjuk ez Yadine:
"- Egy filmtablettát hagyott ki a harmadik héten
A következő lehetőségek közül választhat:
- Vegye be az elfelejtett tablettát, amilyen hamar eszébe jut, még ha ez azt is jelenti, hogy egyszerre két tablettát kell bevennie. Szedje tovább a tablettákat a szokásos időben. A tablettamentes időszak helyett folytassa tovább a következő csomag szedésével."
További ajánlott fórumok: