Igaz az, hogy azért van annyi meddő nő, mert a fogamzásgátlót szedők, a vizeletükkel a hormonokat a természetbe juttatják, és megisszuk? (tudásbázis)
Mindenre van példa és ellenpélda. Van, nem is egy, aki napi két doboz cigit szív terhesen, és makkegészséges, okos gyereke születik, de a többségnél sajnos vagy korazsülés vagy tüdőelégtelenség, vagy csökkent szellemi képesség a következmény.
Van, aki naponta megehet egy szelet kréme stortát, és hírből sem ismeri a cukorbetegséget, más mértéktartóan és okosan eszik, túlsúlya sincs, mégis inzulinrezisztens lesz.
És ezeket lehetne sorolni. a kivétel sajnos nem bizonyíték.
aztem ez baromság.. mert akkor az is meddő lenne aki a fogamzásgátlót szedi....
és én vagyok az egyik élő példa,hogy bizony nagyon nem vagyok meddő :DDDD
Olyan nő szervezetében is ki lehet mutatni a foggátlós hormonokat, aki sosem szedett. Sajna a szennyvízzel bekerül a talajvízbe, növényekbe, állatokba.
De tényleg inkább a férfiak nemzőképességén látszódik ez meg. :S Volt valami tanulmány, hogy folyóvizeket vizsgáltak, és ahol ugye beleömlött a szennyvíz, utána levő szakaszán lényegesen (!!) több volt a nőstény hal. Pontosan nem tudom ennek a biológiáját, de a tanulmányban részletesen le van írva.
Látom eltérőek a vélemények.
Szerintem ez így nem igaz, de ez az én véleményem.
ez így nem bizonyított...
viszont valamikor készült egy tanulmány, talán németo.-ban, hogy valami tóban a békák kipusztultak, mert a hormonok miatt csak nőnemű egyedek fejlődtek ki.
hát igen azt mondják minden gyógyszert magunkba szedünk az ivóvízzel amit a többi ember űrít.
Amúgy ha jól tudom, a vízi állatokon vették észre előszőr hogy nem képesek szaporodni rendesen, a túl sok szenyvíz miatt.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok?
- Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról?
- Minden fogamzásgátló összezavarja a hormonokat?
- Uj fogamzásgátlót szedek, az első adag felét már bevettem, ma volt egy kis vérzésem. Természetes ez vagy gond lehet?