Mi a véleményetek a yadine fogamzásgátlóról? (beszélgetés)
Szia!
Én 6 éve szedek fogamzásgátlót, tavaly fél évre abba hagytam és én sem menstruáltam. Kiderült, hogy PCOS-em van. LEhetséges, hogy neked is ez a probléma. Érdemes lenne elmenni vizsgálatokra. Ha ciszták vannak a petefészekben akkor valszínű neked is ez gond. Emellett inzulinrezisztenciára is el kéne menni. Utána kell járni.
Ezek után a doki felirta a yadinet (az endokrinologusok pont ezt szokták ajánlani PCOS esetén!!!)
Mindegyik gyógyszer gáz, nem csak a yadinnal van baj...
Sziasztok! Én fél évig szedtem.
Ez idő alatt a mellem megnőtt, igaz 3-4 hónapig iszonyatosan fájt is :(
A libidóm szinte 0 volt :(
Egyéb gondom nem volt vele
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. A menzeszem első napján október 11-én el kezdtem szedni a Yadine nevű fogamzásgátló tablettát. A beteg tájékoztató alapján azonnal hat. Én a hetedik nap közösültem a párommal, akkor már véd a gyógyszer vagy még teherbe eshettem? 14 napja szedem és még mindig vérzek (valószinűleg pecsételő vérzés), de nem teljes mértékben hanem csak egy kicsit. Ez normális? Ha igen mikor fog elmúlni?
Köszönöm a segítségeteket!
Sziasztok!
Pár kérdés merült fel bennem és gondoltam megkérdezem itt.
Még soha nem szedtem fogamzásgátlót, Yadine az első. Szeptember 9-én kezdtem (a menzeszem első napján) és kereken egy héttel később este, védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. Akkor még nem olvastam a fórumot, csak utána és kicsit megijedtem, hogy lehet korai volt még a dolog... Még mindig motoszkál bennem ez a gondolat.
Aztán az első levél kb. közepén jártam, amikor jelentkezett a pecsételő vérzés. Bár inkább volt barna folyás, nem túl vészes, de mindennap volt. Most, kedd óta tartom a 7 napos szünetet (most van a 4. nap) és nem jött még meg. Csak egy nagyon gyenge kb. pecsételő vérzésre emlékeztető vérzésem van kb. 1.5-2 napja. Az lenne a kérdésem, lehetséges az, hogy mivel az első levél alatt szinte végig pecsételtem, nem jön meg a 7 napos szünetben? Vagy mindenképpen meg kéne jönnie? Esetleg elhamarkodtuk a védekezés nélküli együttlétet és teherbeestem? (Tesztet szeretnék csinálni a 6.-7. gyógyszermentes napon, csak megvárnám azt, hogy megjön-e a menzeszem addig vagy sem).
Nektek mi a vélemenyetek? Tapasztalataitok?
Egyébként így egy hónap után a tapasztalatom a bogyóval kapcsolatban:
Semmi mellékhatás nem jelentkezett - csak a pecsételés. Pár nap volt, amíg nem kívántam a szexet, de azóta az is elmúlt, újra a régi vagyok. Sőt, néha azt érzem, fel tudnám falni a páromat. :)
Illetve, ahogy többen írtátok, nekem is nőttek picit a melleim.
Köszi a segítséget!
Sziasztok!
2008 tavasza óta szedek yadine fogamzásgátlót, és eddig nem volt vele semmi bajom.
De ma olyasmi történt, amt eddig még nem tapasztaltam.
Múlt héten menstruáltam (csütörtökön múlt el) és ma reggel megint rendes menstruációs vérzésem van.
Mivel sose fordult elő ez velem, nagyon aggódom, hogy mi történik most velem.
Természetesen megyek majd orvoshoz, de leghamarabb max csütörtökön tudok, így jó lenne vmi támpont vkitől, akivel megesett már ilyesmi, hogy mik lehetnek ennek az okai, mennyire aggódjak?
Előre is köszönöm!
Sziasztok,probalom roviden osszefoglalni en mit tapasztaltam mindossze ket honap alatt:
negativumok:
-szinte allando szedules,fejfajas
-mindig szomjas voltam,kiszaradt a szam,attol fuggetlenul,hogy mennyit ittam
-egy honap alatt hiztam 4 kilot ettol a gyogyszertol
-a libidom a nulla fele kozelitett
-feher foltok jelentek meg a karomon ami meg most sem mult el pedig mar abbahagytam a szedeset
-soha ,de soha nem volt problemas a borom,miutan mar nem szedtem a gyogyszert,egybol pattanasos lettem...
pozitivum: csak 3 napig tartott a menstruaciom
a fentiekbol azt hiszem ertheto,miert is dontottem ugy,hogy nem szedem tovabb.Ezek csak az en egyeni tapasztalataim,lehet masnak bevalik ez a gyogyszer..
Sziasztok:)
Végtelenűl hálás lennék, ha valaki tudna nekem tanácsot adni,mivel nekem nem sok tapasztalatom van e téren.Arról lenne szó,hogy Most kezdtem szedni 2012.10.25-én a Yadine nevezetű tabletát.25 -én vettem be az elsőt a menszesz első napján,szedtem november 4 -ig muszály volt le tenni mert szédültem furcsa bizsergést éreztem az elő pár napban pontok is kijöttek rajtam, de az még talán betudható a tejalergiámnak is.Ehez hozzá társúlt még az is ,hogy folyamatos barna folyásom volt és még van is pedig 4 napja már nem is szedem.Barna folyás is érdekes mert hol világosabb hol sötétebb.7 évvel ezelött ugyanezt szedtem vagy 2 -éven át semmi bajom nem volt tölle.Ezért mertem megint feliratni a háziorvosommal.Sajnálom a dolgot,hogy szerintem nem bírja a szervezetem, mert elötte pontos ,tökéletes menszeszem volt.Nőgyógyászati problémám nincs.Most ép keresek egy nórmális nőgyógyászt de még nem találtam.Jó lenne tudni meddig tart ez?Mi lehet ez potosan mi a teendő ilyenkór?Ha valakinek van tapasztalata -e téren és tudna nekem tanácsot adni megköszönném és hálás lennék érte.Köszönöm előre is.
sziasztok!
Már több mint 1 hónapja abbahagytam a yadine szedését, de még mindig nem jött meg. Szedése előtt is rendszertelen volt a mentruációm...volt, hogy 35-39 napra jött meg. Most 33 napnál tartok, meddig várjak?
Hello Nektek!
Én az utolsó vérzésem után nem kezdtem el szedni a következőt, kicsit pihentetni akarom a szervezetemet mert más gyógyszereket is szedek. Ennek már pár nappal több mint 1 hónapja és nem jött még meg a menstruációm. Terhesség kizárt.
Régebben is volt, h abbahagytam, de 1-2 hónapig képzeljétek, még úgy jött meg, mintha szedném. Napra pontosan. Utána is rendben voltam.
Ugye nem kell paráznom? Az lehet, h a hosszú gyógyszerszedés miatt az első hónapban nem történik még peteérés?
További ajánlott fórumok:
- Mik a vélemények a Dienille fogamzásgátlóról?
- Azalia fogamzásgátló - vélemények
- Mi a véleményed a Gestomix nevű fogamzásgátlóról?
- Mennyibe kerül a Yadine fogamzásgátló tabletta?
- Tudtok a Yadine-nál jobb és olcsóbb fogamzásgátlót ajánlani?
- Van olyan ember itt, akinek a Diane35 vagy a Yadine fogamzásgátló valóban segített a haján? Szebb lett tőle és dúsabb stb.