10 éve szedem a Tri-regol fogamzásgátlót, eddig minden rendben volt, ám 2-3 hónapja egyre később jön meg egyre kevesebb{inkább barna}. (tudásbázis kérdés)
SEGÍTSÉG!
Lányom most kezdte el szedni a tri-regol-t,de kifogott rajtunk az útmutató..
Megtudná valaki mondani,hogy kell-e a 21 tabletta bevétele után szünetet tartani és ha kell mennyit?
Köszi!
Sziasztok!
A tri-regolban nincs egyébként sokkal több hormon, mint a mostanában divatos, és aranyárú fogamzásgátló készítményekben, csak más felosztásban található benne, a majdnem ugyanakkora mennyiség, nagyon-nagyon kicsi az eltérés. Tized, és század miligrammokról beszélünk havi bontásban. Úgyhogy nem kell elhinni mindent, amit a gyógyszergyártók mondanak, hogy a lindynetteben, vagy akár a yadineban már alig van hormon. Hogy a fenében ne lenne, hiszen akkor nem akadályozná meg a peteérést, közel ugyanannyi hormon van benne, nézzétek csak meg a betegtájékoztatókat, szorozzátok ki, és hasonlítsátok össze! (az hogy az egyiknél levonorgesztel van a másiknál gesztodén, ne zavarjon meg senkit, ugyanaz, csak nagyon minimális mértékben eltér a vegyületek szerkezete). Ne hagyjuk magunkat átverni!
természetesen:
Legelőször végig kell szedni az elkezdett levelet utána a következő levél sárgáival folytatni úgy hogy 12-21ig tartson szám szerint.Ezután 7 nap szünetet kell tartani,és a 8.napon rend szerint 1-11ig beszedni a bogyókat és utána megint 7 nap szünet.
Vissza fog állni minden az eredeti kerékvágásba ezután.
Szia!
Én már nem egyszer csúsztattam vele (kb. 3 éve szedem ezt a gyógyszert). Arra viszont számíts, hogy a csúsztatás nem feltétleül lesz probléma mentes. Velem nem egyszer előfordult, hogy barnás folyásom jelentkezett.
Hogy beválik-e egy fogamzásgátló vagy sem, az nem elsősorban a hormontartalmától függ, hanem a szervezet egyéni érzékenységétől.
Ugyan a Tri-Regol valóban nagyon erős hormontartalmú, anyukám és barátnőim is hosszú ideig szedték mindenféle gond nélkül.
Ellenben engem 3 hónap alatt teljesen leamortizált. Eleinte csak fáradékony lettem, száradt a bőröm, a nyálkahártyám, gyengének éreztem magam, időnként fájtak a petefészkeim és a méhem, több apró kis jel, amikre nem is figyel annyira az ember, de a 3. hónap végén már teljesen erőtlen voltam. Mivel nem volt más bajom, de rosszul voltam, hát lázat mértem, és kiderült, hogy folyamatosan lázas vagyok, látszólag minden ok nélkül. Az egész család - velem együtt - felkészült már a legrosszabbra, vagyis hogy valami komoly bajom van, végül magamtól jöttem rá hogy ettől a vacaktól van.
Szia! Ez sztem egyénfüggő,de nekem ilyen téren a Lyndinette 20 vált be...sokkal enyhébb menzesz,kb 4 napig tart és alig érzem. Viszont más miatt váltani akartam és a dokim a Tri regolt írta fel,amiről meg kb csak rosszat olvasok...:S
a szünetről meg sokan sokfélét mondanak,van aki szerint a mostani alacsony hormontartalmú bogyóknál szükségtelen. úgyh sztem egyáltalán nem vagy késésben vele.
Én is Tri-Regolt szedek öt éve.
Szerintem keresd fel a nőgyógyászodat.
Ez sem igaz így, mert ha alacsony, ha magas a hormontartalom, 2évente jó, ha van pihi.
legalábbis ezt mondta az orvosom. Mellette meg citológia, vérképvizsgálat.
Nem szükséges a szünet, sőt az csak megzavarja az állandó hormonadaghoz szokott szervezetet.
Ellenben tényleg válthatnál modernebbre, ha van hozzá elég türelmed, mert nem biztos, hogy elsőre megtalálod az "igazit".
A váltás részleteit megbeszélheted az orvosoddal, vagy csak egyszerűen az új gyógyszer használati útmutatóját kövesd.
Ha szünetet tartasz, jól fontold meg, mert egy hónapnak semmi értelme, tényleg csak megzavarja a szervezetet. Akkor legalább fél év, inkább másfél év szükséges a ciklus helyreállásához.
Bocs, hogy ilyen részletesen írtam, csak otthon vagyok a váltogatós témában és én is sokat olvastam a szünet tartás kapcsán. Gondoltam rá, hogy én is tartok szünetet, mert már 6. éve szedem a Gracialt. De az orvos szerint nagyon megzavarodna az addig is elég zavart ciklusom :)
Remélem rendbe jössz!
További ajánlott fórumok:
- Mik a tapasztalatok a Belara nevű fogamzásgátlóról?
- Sürgősségi fogamzásgátló bevétele után, "minden rendben zajlott", ennek ellenére lehetek terhes?
- Váltott már valaki Tri-regol fogamzásgátlóról Yasminelle fogamzásgátlóra?
- Yasminelle fogamzásgátlót szedek, nagy baj, ha rossz sorrendben vettem be?
- Rossz sorrendben vettem be a fogamzásgátlót, mit tegyek?
- Ditinell fogamzásgátlót milyen sorrendben kell szedni?