Miért nyáladzik a macskám? (tudásbázis)
És az biztos, hogy nincsen csont a szájában?
Megnézted?
Nekem nincs más ötletem. Vagy van valami baja, vagy nincs 50-50 % :))
Bocsi, csak tényleg én a nyáladzásnak e-két okát ismerem, illetve van még a herpeszvírustól, de az a sertés vizelete, széklete,nyála terjeszti , és fájdalmai is vannak a cicának álveszettségnek is nevezik.
Kívánom, hogy semmi betegség ne legyen, figyeld és ha nem marad abba, akkor érdemes lenne elvinni állatorvoshoz.
Ha eszik és mosakszik, akkor jól érzi magát elvileg. Mennyit nyáladzik?
Annyit mozog amennyit szokott egyébként mozogni?
A veszettségnél (ezt állatorvos mondta) nem a nyáladzás az első tünet, hanem az "imádkozó tartás".
Az álla leesik, szája nyitva marad, és felfelé néz.
Lehet, hogy egy csont-darab szorult rá az egyik fogára, emiatt nem tudja becsukni a száját rendesen.
Nekem járt így macskám, azaz egy idő óta már másik gazdánál lakott, de emiatt visszajött. Szegény enni is tudott így, de a mellén már büdös volt a szőre a ráfolyó nyáltól.
Amikor kinyitottam a száját, megláttam a csontdarabot, levettem neki, és ahogy csak sikerült, lemostam a büdös szőrt.
Két napot még itt töltött, de amikor már teljesen jól érezte magát, visszament a másik gazdihoz. (Keményebbet rágni azért mégsem tudott a csont miatt, ezért picit éhes is volt.)
Tudásbázist indítottál. Ezért vártam a kérdést.
Fogalmam sincs, miért nyáladzik. Főleg ennyi infóból. Szerinted ki mit tud erre felelni?
Az én egyik macskámnak is olykor csorog a nyála amikor alszik. De semmi baja.
További ajánlott fórumok:
- Terhes a macskám
- A kisfiam két hónapos és nagyon nyáladzik, sokat sír, az öklét nyalogatja. A foga jöhet?
- Miért kerüli újabban a macskám a kosarát?
- Miért nem érdekli a macskámat az, ha beteg vagyok?
- Cica tartók! Miért lett agresszív a macskám?
- 1, 5 éves gyerek még mindig nyáladzik és folyton tátva a szája. Hova forduljak?