A kisfiam két hónapos és nagyon nyáladzik, sokat sír, az öklét nyalogatja. A foga jöhet? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekünk kétés fél hónaposan ugyanezek voltak a "tünetek". Doki azt mondta, hogy nem a foga.
Alig 4 hónaposan már kint volt az egyik, alig 5 hósan már kettő van.
Nálunk ugyan ez kezdődött 3 hósan, és mindenki azt mondta, hogy jön a foga.
Ma 8 és fél hós, és egy darab foga nem jött még ki, de még nyoma sincs az ínyén, hogy jönne.
Pedig a nyáladzás, rágcsálás, stb tünet még mindig ugyan úgy megvan.
nálunk is pont így volt,azzal a különbséggel, hogy pont az 5. hónapos "szülinapján" jöttek ki a fogacskák.
az elsők jönnek ki a legnehezebben, aztán a többit szinte észre sem vettük, nem volt előtte több hónapig tartó készülődés...
A fiam annó két hónaposan kezdett el nyáladzani. 5 hós, 1 napos volt, mire kijött alul kettő egyszerre, plusz felül kettő egyszerre. Megfigyeltük, hogy a fiamnak négyesével jöttek a fogak. Ahhoz képest nem is szenvedett sokat.
Így elképzelhető, hogy elkezdődött Neki :-).
Sziasztok !
Kislányom most 2,5 hónapos és nagyon jön a nyála és az ökle a szájában mindig ! Néha hirtelen felsír mintha megijedne és akkor nagyon keserves sírásba kezd de ha sétálok vele megnyugszik aztán megint és... így tovább! Lehetséges ,hogy jön a foga és az fájdul meg neki hirtelen vagy megijed vagy valami más fáj neki ! Gondoltunk a pocifájásra de az más sírás és az vigasztalhatatlan úgyhogy azt kizártuk ! Amúgy nagyon kiegyensúlyozott mosolygós baba ez mostanában kezdődött nála és nagyon aggaszt a doktornő azt mondta nem a foga és nagyon egészséges vidám babuci nincs ok az aggodalomra !
Jó régi, de ha már tévedtem,...
Legkiesebb gyermekemnél 2 hós korban megduzzadt így, 4 hósan 2.5 fog. Én 2 foggal születtem. :)
Ugyanazok a napok: Ezt még sehol nem hallottam, de meg fogom figyelni, mert tényleg könnyebb lenne, ha fel tudnánk rá készülni. Persze "lelkiekben", mert amúgy már sajnos nagyon rutinosak vagyunk a fogzást állítólag könnyítő szerek terén...:(
A fáradtságtól leginkább úgy tűnik, hogy folyamatosan fogzik.:)
Sziasztok!
Nálunk is ez a helyzet, 14 hetesek vagyunk, ökle állandóan a szájában és ömlik a nyála. A fogzást korainak tartanám még, de ahogy írjátok előfordulhat, hogy már a kis fogcsírái mocorognak.Holnap megyünk úgyis doktornénihez, hátha Ő majd mond valami okosságot..
Volt már rá példa,hogy foggal született a baba:)))
Ott már mozgolodnak helyezkednek a fogacskák van aki szenved vele van aki szerencsés nem:))
Mi szenvedünk 6 honapja:........:(
És többször elvittem dokihoz 3-4 hos kora ota megis van duzzadva de fog sehol:(
Nálunk ugyanez volt, most 15 hónapos a lányom és még csak 2 foga van, azok is az egyéves szülinapja körül bújtak ki, viszont a fogzási fájdalom folyamatos 3-4 hónapos kora óta.
Azt olvastam, hogy ilyentájt kezd beindulni a normális nyáltermelés, amit meg kell tanulnia a babának, hogy le kell nyelni.
Emellett a fogzási tünetek is teljesen "normálisak" ebben a korban, de az esetek többségében még csak készülődnek a fogacskák, nem bújnak elő általában 6 hónapos korig. (Persze vannak kivételek.)
Nálunk a Dentinox csak azóta válik be, amióta az ínye is duzzadt, és úgy tudom, hogy azt még nem is lehet nektek, a kora miatt.
A Dologél nagyon jó, illetve a homeopátiás szerek (Chamomilla Vulgáris 15 CH, ha nagyon fáj Viburcol kúp)
A homeós bogyóknak van egy kis hátránya csecsemőknél, mert kicsi korban még jobb feloldani vízben és kis kanállal adagolni lassan, hogy szopogassa olyan sokáig, ameddig csak tudja, ugyanis nyálkahártyáról szívódnak fel, akkor hatnak megfelelően.
További ajánlott fórumok:
- 9 hónapos kisfiam nagyon sokat kel éjszaka és csak teával hajlandó visszaaludni.Szeretném róla leszoktatni.Tudtok tanácsot adni?
- 1, 5 éves kisfiamnak nagyon sárga a foga, mi a teendő ilyenkor?
- Ha a kisfiamra szandált adok nagyon lehallatszik az alattunk lakóhoz, de néha rá kell adni. Mi a tanácsotok?
- Kisfiam 32 hónapos és nagyon rosszul beszél, keveri a betűket stb. Tudtok valamit tanácsolni, mert a logopédushoz még kicsi?!
- Fodrász a szakmám. Nagyon szeretem a munkám, de van egy kisfiam aki óvodás, és nehezen tudok tőle elhelyezkedni...
- Fél éves kisfiam széklete kemény, nagyon megküzd vele. Mit tegyek?