1, 5 éves kisfiamnak nagyon sárga a foga, mi a teendő ilyenkor? (tudásbázis)
Sziasztok!
Voltunk fogorvosnál. Az első csak legyintett, ugyan tejfogak! A második ecsetelte és kenegetjük egy krémmel. Fejlődési rendellenesség miatt ilyen gyenge a fogzománca. Minimális cukor tönkreteszi, lassítani lehet a romlást. Megjegyzem két hét kezelés is látványos eredményeket hozott. Úgyhogy bárki hasonló cipőben jár keressen egy gyerekfogorvost és addig menjen amíg nem tesznek valamit. Üdv. Paplanka
Andland!
Hogy haladsz a fogmosással?
Sikerül meggyőzni a fiatalurat? :)
Igen, erre gondoltam. Amíg nem hagyja, hogy betedd a szájába a fogkefét, addig még mindig jobb mint a semmi.
Nálunk az egész család elmexet használ, mindenki a neki megfelelőt. Én erről hallottam nagyon jókat és a gyermekorvosunk is csak ezt ajánlotta a benne lévő fluor miatt. A lányomnál mikor kicsi volt vadenecum gyerek fogkrémet használtunk. Szuvasak is lettek a fogai, hiába mostu reggel, este. 6 évesen megkapta az elmex juniort, azóta egy lukas foga sincs! Szerencsére már majdnem sz összes kicserélődött és a fogszabályzó doki nagyon megdícsérte a szájhigiéniája miatt. Nekünk az elmex vált be.
Most rákerestem a neten a xifilis kendőre,ezt találtam:
-Spiffies baba fogtisztító kendő 100 % -al xilittel van édesítve.
Szerintem te erre gondolhattál!!??
Voltam a gyógyszertárban délelőtt és érdeklődtem a xilit tartalmú fogtísztitó kendő felől,hát hírét sem hallották:((
Utána néznek és ha tudnak akkor beszerzik:))
Szia!
Lehet, hogy "gyárilag" sem hófehérek a fogacskái, de a fogmosás már szerintem is aktuális. Nekem a legkisebbnél a Signál mini fogkrém nagyon bevált. Pillanatok alatt fehérek lettek a fogai, esti fogmosással. Egyébként kalciumot is tartalmaz ami megint csak nem megvetendő.
Már van ilyen topik.:)
Testvér nagy korkülönbséggel (9)
Szerintem a gyerekeket addig kell vinni a fogorvoshoz, amíg nincs is szükség komoly, esetleg fájdalmas beavatkozásra. Pont azért, hogy megbarátkozzon a környezettel, kialakuljon a bizalom a doki felé. Ha már akkor megyünk velük, amikor baj van, akkor rögtön egy traumával nyit, amival azonosítani fogja a fogászatot.
Egyébként a fogak elszíneződése nem kizárólag a fogmosás hiányának következménye.
Fúrcsa volt nekem is újra kezdeni,de az anyai ösztön az bennünk van,jön minden magától.
Na majd holnap nyitunk 1 úl topikot a nagy korkülömbségról:)): ez már más téma.:)
Az végülis nálunk még a gond,hogy Zsombor még kicsi ,beszélni nem tud ,de sokmindent megért.
Tömött fog,az nekem is van 1 pár ,na majd mutatom neki:))))
Mi nem akartunk egynél több gyereket. Aztán jól belehúztunk a végére.:)
Én csak jó oldalát látom a nagy korkülönbségnek és örülök, hogy kipróbálhatom a kicsit is.
De ez már más téma.:)
További ajánlott fórumok:
- Mi a teendő ilyenkor?
- Összetörtem a higanyos lázmérőt! Mi ilyenkor a teendő?
- Mi ilyenkor a teendő? 6 éves kisfiamnak ma reggelre előbújt a csontfoga, viszont egy fogacskája sem mozog.
- 5 hónapos kisfiamnak nagyon sokat viszket az orra és nyugtalanul alszik éjszaka.Azt hallottam, hogy ez attól lehet, hogy gilisztás.Ez igaz?
- 4 éves kisfiamnak játék közben letört a foga. Mi történik vele ilyenkor? Kihúzzák?
- Mikor bújnak ki az első maradandó metszőfogacskák? Sajnos 3 éves kisfiamnak nagyon fekete az első 4 fogacskája.