Összetörtem a higanyos lázmérőt! Mi ilyenkor a teendő? (tudásbázis)
és az amalgám fogtömés? az samafu?
nem kell parázni, sokkal veszélyesebb anyagok között élünk, mint egy icipici higanyguriga. A szőnyeget megfordítod, sodrófával jól megcsapkodod, és jónapot.
Ha még porszívózni is akarod(mert miért ne) akkor azt csak udvaron, és ne rád/feléd fújja a levegőt...aztán a porzsák kuka, boldogság.
.. ne gondolj többet rá.
Nagyon kicsi a hőmérőben található mennyiség!
Mi annak idején a suli kémiai szertárában találtunk egy üvegben kb fél dl higanyt, amit kiöntöttünk, és a golyócskákkal szórakoztunk jó sokáig, míg ránk nem nyitott a tanár. De ő is csak nyugisan odaszólt, hogy mostmár elég a játékból és szedjük össze. Ennek már vagy 20 éve. Mindannyiunknak gyerekei vannak, és semmi problémánk nem lett belőle. Nyugi!
Én sem értem mi a gond?
Miért kellene a szőnyeget kidobni? Ha a lázmérőben lévő higanytól bajalehetne az embernek, akkor bizony nem is vehetnénk.
Gyerek korunkban mi is játszottunk a széttört hőmérő higannyal:) 46 éves vagyok a tesom pedig 47.
Kirázni a szőnyeget aztán ismét lehet használni.
Nem szabad felporszívózni a higanyt!
Én egyszerűen papírzsebkendővel összegyűjtöttem, felmostam , szellőztettem.
Mivel veszélyes hulladék nem lenne szabad a kukába dobni.
A szomszéd kisgyerek elharapta a lázmérőt le is nyelte a higanyt.
Orvost hívtak de akkorra már kiürült a szervezetéből mert hasmenése lett.
Én egyszer elharaptam egyet kiskoromban...annál veszélyesebb nem lehet a Te eseted sem.:). Még élek..:)
Hogy hogyan csináltam az elharapást, ne kérdezzétek.:D
Takarítás, kézmosás, ennyi.
Nem értem mi a gond.
Én is játszogattam gyerekként lázmérő törés után higannyal, tényleg tök érdekes. Anyám feltakarította én meg kezet mostam.
Elmúltam már 50 is és még élek.
Mi ez a pánik?:)
Az erkélyen jó helyen van. Én sem hiszem, hogy takarítás után még gond lehet vele.
Gyerekkoromban velünk is történt ilyen, de baj sosem volt belőle. Anyu felszedte és kész.
:D Ez cukiiii :D
De mikor kicsik voltunk (7-8 éves), nálunk is eltört egy a mi szobánkban, anya felsöpörte, de hozzányúlás nélkül még megnézni is engedte, mert azért marha érdekes :) oszt csókolom! Én 35, húgom 33 éves, gyereket is szültünk azóta! :)
Na ez az amit nem szabad csinálni,PORSZÍVÓZNI!
Porlasztva azonnal a levegőbe jut....
Kiskoromban, mikor eltort a lazmero, a higany golyokkl jatszottam, probaltam oket kezzel megfogni, es elveztem, higy tobb golyo lett belole.
Meg elek :)
Az erkelyen jo helyen van a szonyeg, mig nem veszek kent.
Azért nem olyan súlyos a helyzet!!!Alaposan porszívózz fel,szellőztess ki és kész!
Régen amikor még csak olyan lázmérők voltak,sokszor eltört!Kórházakban naponta több is!A hírek nem sok higany mérgezésről számoltak be!:-)
(egyébként egy lázmérőnyi higany csekély mérgezést okoz,ha csak meg nem eszi valaki!!!
Kedves hozzászólók!
Igaz, találtam régi fórumot ebben a témában, de tavaly január óta nem volt rajta mozgás, így újra indítanék egyet.
Ma hajnalban eltört a hőmérőm benne a tokjában. (Hajnali félálomban sikerült kicsit túltolnom benne). Sajnos nem teljesen voltam még tudatomnál, így a reggeli felkeléskor döbbentem rá, hogy mekkora marhaságot csináltam, hogy nem távolítottam el azonnal a szobából. Ráadásul, ahogy kinyitottam, hogy rendesen lássam, hogy mekkora a gond (recés falon keresztül nem nagyon látszódott), kigurult a higany belőle a szőnyegre és sok kicsi darabkára ment szét. Papírlappal és kidobásra szánt körömkefével próbáltam egy golyóvá söpörni, de nagyon mélyen beleivódott a szőnyegbe, így nem sikerült kiszednem a szőnyegből. Kínomban úgy döntöttem, hogy kiviszem az egész szőnyeget az erkélyre, hogy ne a szobában gőzölögjön. Sajnos hajnali 6-kor még nincs nyitva egy gyógyszertár sem a közelben, hogy kénport tudjak venni. (Gondolom a borkénpor nem ugyanaz). Mire a gyógyszertárak kinyitnak, nekem már rég a munkahelyemen kell lennem, így legkorábban este tudom beszórni kénporral.
Kint az erkélyen mennyire van jó helyen addig a szőnyeg? Mi mást lehet tenni még? Azon túl, hogy új szőnyeget kell venni. :) :(
(Természetesen szellőztetés, szőnyeg helyének feltakarítása már megtörtént.)
Előre is köszi.
Kedves hozzászólók!
Ma hajnalban nekem is eltört a hőmérőm benne a tokjában. (Hajnali félálomban sikerült kicsit túltolnom benne). Sajnos nem teljesen voltam még tudatomnál, így a reggeli felkeléskor döbbentem rá, hogy mekkora marhaságot csináltam, hogy nem távolítottam el azonnal a szobából. Ráadásul, ahogy kinyitottam, hogy rendesen lássam, hogy mekkora a gond (recés falon keresztül nem nagyon látszódott), kigurult a higany belőle a szőnyegre és sok kicsi darabkára ment szét. Papírlappal és kidobásra szánt körömkefével próbáltam egy golyóvá söpörni, de nagyon mélyen berleivódott a szőnyegbe, így nem sikerült kiszednem a szőnyegből. Kínomban úgy döntöttem, hogy kiviszem az egész szőnyeget az erkélyre, hogy ne a szobában gőzölögjön. Sajnos hajnali 6-kor még nincs nyitva egy gyógyszertár sem a közelben, hogy kénport tudjak venni. (Gondolom a borkénpor nem ugyanaz). Mire a gyógyszertárak kinyitnak, nekem már rég a munkahelyemen kell lennem, így legkorábban este tudom beszórni kénporral.
Kint az erkélyen mennyire van jó helyen addig a szőnyeg? Mi mást lehet tenni még? Azon túl, hogy új szőnyeget kell venni. :) :(
(Természetesen szellőztetés, szőnyeg helyének feltakarítása már megtörtént.)
Előre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Teljesen összetört a párom lelkileg 7év és 1gyerek után...Adjatok tanácsot..
- Vendégségben összetört a játék
- Véletlenül rátapostam egy kiscsigára a kapunk előtt és összetört a háza. Biztos hogy el fog pusztulni?
- Babona! az esküvőn összetört cseréptányér egy darabját láttam, hogy valaki zsebre vágja, mi volt ezzel a célja?
- Az összetört szív... után
- Tudtok olyan könyveket ajánlani, amit egy tolókocsiba került, összetört embernek adni lehet, hogy erőt adjunk?