5 hónapos kisfiamnak nagyon sokat viszket az orra és nyugtalanul alszik éjszaka.Azt hallottam, hogy ez attól lehet, hogy gilisztás.Ez igaz? (tudásbázis kérdés)
A végbélnyílás körüli területen viszketést érezhet és vakarja azt. A bőr feldörzsölődhet és baktériumokkal felülfertőződhet. Leánygyermekekben a cérnagiliszták hüvelyi viszketést és irritációt okozhatnak.
A kifejlett cérnagiliszták felkutatásának legcélravezetőbb módja a gyermek végbélnyílásának vizsgálata kb. 1-2 órával azután, hogy az éjszakai alváshoz lefeküdt. A giliszták fehérek és hajszálvékonyak, de tekergőznek, így szabad szemmel is látható.Szerintem az orrviszketeéssel nem függ össze.
Nálunk is felmerült a kérdés kb egy hónapja, mert az én lányom is sokat macerálta az orrát, ráadásul a feneke is mindig piros volt. Bár sose láttam semmit mocorogni a kakiban. Ráadásul a keresztfiam az oviból vitt haza bélréget. Illetve nálunk két kutya van és két macska... az udvaron. Szóltam a doktornőnek, ő mondta, hogy székletet küldünk vizsgálatra... egy hét alatt megjött az eredmény: negatív.
Javaslatom: ha gyanúd a bélféreg, szólj a dokitoknak és küldjétek el a székletet, ne adj a gyermekednek féreghajtót, ha nem muszáj!!!
Sajnos lehet ilyen kisbabánál is. Mi csak egyszer voltunk vendégségbe egy macskás barátnőméknél és kész. :S 8 hónapos volt a kisfiam, mikor kijött belőle. Neki a feneke viszketett.
Kérni kell féregírtót, amit 3 napig kell adni neki és kész. Ne ijedj meg, nem nagy probléma.
Ha a súlya se gyarapszik úgy, mint ahogy kéne, vagy ahogy eddig volt, akkor biztos, hogy az a baj.
ha gilisztás akkor a feneke viszket...egy öt hónapos csecsemőnél elég nehezen képzelnék el bélférgeket, ha meg igen akkor ott a higéniával lehetnek problémák....
Biztos hogy nem ez a probléma...
További ajánlott fórumok:
- Olvastam, hallottam - megosztom
- Azt hallottam, hogy a baba a volt férj nevére lesz anyakönyvezve, ez igaz?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- Az orvosok véleményét már hallottam, és a tiétek?
- Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?