Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész? (tudásbázis)
a citromkúra kicsinálta a lányom, torkát, gyomrát, és nem fogyott..de fáj a gyomra. az orvos azonnal leállította..
Sziasztok!
Én is kipróbáltam ezt anno sőt még hozzá ecetes vizet,csak folyadékot vettem magamhoz és 3 hónapig csináltam ,mellette napi 2 óra kemény torna.Az eredmény meglett,-33kiló viszont kaptam egy szép gyomorfekélyt és refluxot.
Én senkinek nem javaslom!!
Sziasztok...véletlenül bukkantam rátok..igen, a citromlé savas, de a szervezetbe bekerülve lúgosít és segíti az emésztést...persze lehet, hogy nem mindenki bírja meginni...de ha rákerestek a neten találtok rengeteg érdekes dolgot a citromról...köztük azt is, hogyan segíti a fogyást...És valóban veszi el az étvágyat és olvasztja a zsírt...:-D
Syiasztok!
Soha nem próbáltam a citronlevet, mert sok a savam. Azt viszont tudom, hogy a csili segít a fogyásban.
ha nem is fekély, de reflux szerintem könnyen...
Így igaz,már két nap múlva fájt a gyomrom.Evés után, facsart levet igyál:-)
sziasztok! csak ott a gond,hogy a citromlé a gyomor nyálkahártyáját lassan,de biztosan kimarja nehogy fekély legyen belőle :(
Sziasztok,én hétfő reggel óta iszom a citromlevet,sima Olympust,reggel higítatlanul,napközben higítva: kb. fél decihez 2 dl víz. Hétfő óta fogytam vele 2,3 kg-t. Nem vicc!!! Úgy kell erőltetnem magam,hogy egyek! Egész nap semmi éhségérzetem nincs. Hétfő reggel még 72,8 voltam,ma reggel 70,5.
És visszajött azóta a leadott súly?
sziasztok, én az ecetről tudom hogy nagyon "hatásos",rengeteget lehet vele fogyni... de ...tönkreteszi a szervezetet mert sav :)... ez a vmit vmiért ... :(
14 évesen azt hittem, ha csak zöldséget, de főként gyümölcsöt fogok enni, az milyen jót fog tenni a szervezetemnek és mennyit fogok majd tőle fogyni.. 1 hét után jelentkezett a gyomorfájás, aztán egyre sűrűbben jött fel a sav. De mivel egyre nagyobb lett rám a nadrágom, így folytattam. Beépítettem a reggelimbe 1 szelet párizsit (amiben ugye semmi állati nincs) a második hét végén éjjel az ügyeleten döglődtem hasi fájdalmakkal. Akkor közölték velem, ha tovább folytatom akár 1 nappal is ezt a szart akkor rövid időn belül megpatkolok. Szerencsére nem volt fekélyem, de a hétvégére már biztos vagyok benne, hogy kialakult volna!
Alapból sincs erős szervezetem, de ezen a ponton gallyra mentem. Mióta nem fogyókúrázok felszedtem 10 kilót, de legalább élek.
Egy hétig csináltam a 90 napos fogyókúrát, aminek az egyik alapja, hogy reggelire csak gyümölcsöt szabad enni. Iszonyatosan fájt a gyomrom pár nap után, majd az orvosom azt mondta, hogy csináljam nyugodtan, ha gyomorfekélyt akarok kapni.
Akármilyen savas zöldséget, gyümölcsöt eszel, az a szervezetet lúgosítja. Természetes anyagok mindig jók. Ez van...
Én már hónapok óta iszok reggel citromlevet, de fogyni konkrétan attól nem fogytam, viszont nagyon jól esik meginni.
Egyáltalán van fogalmad a szervezetben levő különböző savak fontos élettani hatásáról?Neked nem kell a tejsav, vajsav, borostyánkősav sósav stb a szervezet normális működéséhez? Megmondanád miért akarod eltüntetni a sósavat?
"így a gyomorsavat lugosítja"
KÉMIA!!!BIOLÓGIA!!! Tudod egyáltalán mi a szerepe a gyomorsav savasságának?
a sav lugosít, a lugos savasít. kémia...
a citromos víz,reggel éhgyomorra nagyon jó hatással bír,mivel savas,így a gyomorsavat lugosítja, elveszi ezáltal az éhségérzetet.A c vitamin szintén étvágycsökkentő, és zsírbontó is...és jobban frissít,mint egy kávé.Tapasztalatból tudom.
Nekem vannak gyomorproblémáim (gyomorégés, reflux, rekeszsérv, a nyelőcsővömön apró fekélyek),de nekem a citrom, a citromos tea nem bántja a gyomromat. Pedig elhihetitek, hogy mennyi mindenről le kellett már mondanom miatta ( tejtermékek, füstölt áruk, bizonyos gyümölcsök).
Nekem attól is fáj az aszkorbinsav miatt:(
Vízzel higítva már okés a citromlé
Én nem értem, honnan szeditek ezeket az "info"-kat. Az tuti, hogy maga a citromlé savas, dugjatok bele egy darab lakmuszpapirt és meglátjátok.( a ph-ja 2, míg a gyomorsavé 1) Én elhiszem, hogy lehetséges, hogy ennek ellenére valahogy mégis hozzájárulna a lúgos kémhatású anyagok termeléséhez a szervezetben, de akkor mondjátok meg, hogy hogyan.
500mg-os C vitamin filmtablettát kellet volna venni az nem bántotta volna a gyomrod.
Hát azt nem tudom,hogy fogaszt-e,én megfázáskor próbáltam(sajna reggeli elött)és iszonyú hascsikarásom lett tőle éhgyomorra,utána már hiába ettem,órákig nem tudott felszívódni a sav..:(
"Azt hallottam, ha éhgyomorra citromot eszek az fogyaszt. Van ezzel valakinek valamilyen tapasztalata, vagy hülyeség az egész?"
Ez volt az alapkérdés. És nem jó.
Nem igazán értem, amit kérdezel. A citrom fogyasztásáról van szó. Arról, hogy mikor mennyi lehet kedvező hatású a fogyás szempontjából, vagy hogy egyáltalán van-e jelentősége a fogyasztásának. (és most nem a c-vitamin bevitelre gondol senki - hacsak nem a c-vitamin zsírégető hatására, ami egyébként igaz) Remélem érted már, miről folyik a beszélgetés.
És az nem kérdés hogy érdemes e nagy mennyiségben pláne éhgyomorra falni?
Ja, és egy plusz info: a citrom enyhén lúgosítja a szervezetet és nem savasítja.Ez pedig jó.
Valójában az a kérdés, hogy lehet-e fogyni a citromlé rendszeres és nagy koncentrátumú fogyasztásától...
"Szerintem a citromlé inkább evés után lehet jó, mert akkor van mit "szétcsapatnia". :)"
A különböző ételek ízesítésére pld tea ahol felhigul a veszélytelen mértékre, savanyú mártásokhoz pld. Ki találta ki ezt az agyament ötletet és miért?
Szerintem is. éhgyomorra citrom= gyomorsav túltengés
További ajánlott fórumok: