Rózsahámlás (beszélgetés)
A nyakam körül és a dekoltázsnál van összefüggő piros, a kiütés az a rózsahámlás, sajnos két bőrbetegség van egyszerre.
Igen, már nincs epehólyag.
Nekem volt bőrviszketés időszakom, de az nem járt kiütéssel és még az ERCP előtt voltam, azaz a májam nem tudott jól méregteleníteni és nagyon rosszak voltak a májértékeim.
de ha megbirizgálták, lehet összefüggés... időben is volt összefüggés
máj, vese, epe, hasnyálmirigy probléma gyakran jelez bőrviszketéssel...
Epe műtött, így nem lehet epegyulladása, és annak egyéb tünetei is lennének. Fájdalom.
lehet köze az epeműtéthez, nézd:
[link]
Én a szenzitív cuccokra vagyok a legérzékenyebb;)
Szia! Köszönöm szépen a választ. Nos, nem is az apróbb kiütéssel van gondom, amit rózsahámlásnak diagnosztizáltak,hanem a nyakam és a dekoltázs, amit tavaly nyáron mondták, hogy az van, mert az úgy égett 3 napig, hogy el kellett menjek bőrgyógyászhoz. Most antihisztamint és kenőcsöt kaptam, amibe van némi szteroid. Az öblítő nemrég lecseréltem és a mosószert is szentizívre. Desodort csak ha elmegyek, ami ritkán van a férjem ápolása miatt. Most próbálom 2 hétig gluténmentes enni, hátha. Ha újra vissza jön el kell menjek allergia vizsgálatra, csak sajnos nem tudok sűrűn elmenni, nem tudom mi lesz. Ha valaki olvassa és tud valami ötletet ad, szívesen fogadom.
A rózsáshámlás vírusnak, semmi köze a megfázásos vírushoz.
Allergia: én sok dologra vagyok allergiás, így nagyon meg kell válogatnom a mosó-és tisztítószereket, a kozmetikumokat és még a ruháimat is.
Vicces, de azt vettem észre, hogy a saját izzadságomra is allergiás vagyok.
A fényallergia, szerintem a napallergia, így télen nem igen leszünk kiütésesek ettől.
Epeműtéttől sem leszel kiütéses.
Szerintem, figyeld meg, hogy mikor és hol vannak a kiütéseid. Amikor előjött decemberben, nem kezdtél e használni valami újat?
Én pl. a lenor cuccokra nagyon allergiás vagyok.
Ezektől nem kiütéses leszek, hanem bedagad valamim. Amikor öblítőként használtam, akkor a szemeim, ha hozzá ér a kezemhez, akkor az.
Ha nem jössz rá, hogy mi okozza az allergiát, akkor allergia vizsgálat.
Nem tudom, hogy van mostanában, én már régen voltam, akkor még sztk-s bőrgyógyászatra mentem. Hétfőn feltették a hátamra az allergén anyagokat és 3 napon keresztül minden nap megnézték, hogy viselkedik a bőröm. Én leginkább a lanolinra vagyok allergiás, az allergén anyag felrakása után 2 perccel már vissza kellett mennem, hogy szedjék le.
Engem se vizsgáltak mindenre, mert kevés allergén volt akkoriba. Így az derült ki, hogy a lanolinra sok keresztes vagyok (akkoriba így mondták, most nem tudom, hogy), sok illat anyagra, nikkelre, krómra, festékekre (fekete, kék és zöld) és már nem is tudom mikre allergiás vagyok. Én már teljesen hozzászoktam ehhez, simán együtt tudok élni úgy, hogy kerülöm ezeket és a kiütéseimmel is.
Ja, a fényallergia tavaly nyáron kezdődött. A rózsahámlást tavaly december 18-án diagnosztizálták.
Nyáron fényallergiát diagnosztizáltak. A tünetek alapján rózsahámlás, mert előtte ahogy kijött vírusfertőzésem volt, illetve influenza. Szóval ez nagyon össze vág. Most viszont 3 napja alíg tudtam aludni, mert úgy égett a nyakam és a dekoltázs része. Ma voltam a bőrgyógyásznál, írt fel krémet és 10 napra antihisztamint. Most annak kell utána járjak, hogy vajon milyen allergia okozza ezt a fényallergiát. Egyenlőre azt sem tudom milyen irányba induljak el. 2023-ban epeműtétem volt, lehet ott lesz valami. Van ötleted merre induljak, sajnos az orvosoknak eszük ágában sincs esetleg vérvétel vagy valami allergia vizsgálat, inkább írják a krémeket, úgy, hogy azt sem tudják mi ez. Persze ez nem megoldás.
És mióta tart ez az egész?
Nem lehet, hogy ez valami allergia? Ha van már olyanod, akkor jön az csőstül.
Igen, lehetséges. Elkezd halványodni, majd utána jöhet ki még és lehet erősebb is a színe.
A végén elmúlik mind.
Vigyázz az izzadással és víz is csak "lájtosan" érje.
Zuhanyozni természetesen lehet, de uszoda, kádban történő áztatás és társai tilos.
Természetesen, plakok akart lenni. :) a plakát helyett.
Jajjjj, hát igen. Viszont nekem nyáron diagnosztizáltak fényallergiát és ahogy nézem most a nyakamon most kezd kijönni. Kettő az egyben, brrrrr... Szóval, annyira még sem vagyok szerencsés. Az lehetséges, hogy ezek a plakátok azért folyamatosan jönnek még? Van, ahol elmúlik, van ahol újból kijön és van ezek szerint, ahol még most jön ki. A bőrg,ógyász szinte semmit nem mondott, még azt sem, hogy milyen hidratáló krémet használják, na erről ennyit. Köszönöm szépen a választ.
Az még szerencsés ha most van. Nekem nyáron nagy kánikulában volt. Élmény volt hosszú ruhában járni, buszonzi mert érdekesen neztek rám különben. Mondta az orvos hogy meglepő mert nem nyáron szokott lenni, na nekem mégis sikerült akkor átesni rajta.
Tavasszal átestem rajta. Először a combomon jelent meg az anyafolt, pár héttel később az egész felsőtestem tele lett velük. 6-7 hét alatt leszáradtak. Nem kenegettem semmivel. Azt tanácsolta az orvos, hogy kerüljem az áztatásukat és ne legyek velük sokáig a napon.
Fiamnak tavaly nyáron volt. Kapott rá gyógyszertárban készített krémet. Kb. másfél- két hónap alatt múlt el teljesen.
Fölösleges félelem uralkodik a szteroid szótól, de megnyugtatásként leírom, hogy a nem orálisan bevitt készítmények olyan kis mértékben szívódnak fel, hogy élsportolók is használhatják doppingvétség veszélye nélkül.
Köszönöm szépen a választ.
Nekem volt kb 18 éve. 9 hétig tartott ha jol Emlékszem. Kendd a krémmel amit kaptál.
Emlékszel rá, hogy mennyi ideig tartott?
Köszönöm szépen, de azt írja a net, hogy hidratáló kell a bőrt, de mivel? Én szteroid krémet és rázókeveréket kaptam, de a szteroidok már nem merem használni. December 18-án diagnosztizálták, van hogy halványodnak a foltok, de van, hogy visszajön.