Cica tartók! Miért lett agresszív a macskám? (beszélgetés)
De a szépségük kárpótol mindenért. Igéző szemeik vannak a sziámiknak.
(úgy írom hogy az enyém ne lássa XD igaz ő is szép calico keverék kislány :) ) a nagy lent alszik. Sima háztartási cirmos :D
Nálunk a többi cica csak rettentően vissza akar menni az egyébként gyűlölt boxba, nem küzdenek.
Az állatorvos mondta, hogy a sziámik azok ilyen kis vadorzók :D
Hisztisek az tény de a tiéd extrán. Egyébként nem csak sziámi tulajdonság. Kb minden 3. macsek így reagál az állatorvosi kezelésekre fajtától függetlenül. De hogy harci macsek ezt most hallom először. :D
Az én cicóimat viszont imádják. Le se kell fogni. Szurkálhatóak hőmérő se -gáz.. Csak mehessenek haza XD
A sziámi harci cica, tehát ez nála normális. Mikor viszem az állatorvoshoz, mindig nagy levegőt vesz a dokinő és az asszisztens mielőtt kinyitom a szállítóboxot. Előtte leegyeztetik ki melyik részét fogja, de simán volt olyan, hogy hárman fogtuk és még így is kitépte magát a fogásból, plusz az infúziót magából.
Szerencsére attól függetlenül, hogy ahol lehetett gátolta a gyógykezelését teljesen meggyógyult a harci állat.
Feján találtad: sziámi.
A másik pedig házi cica. :)
Milyen fajta?
Nálunk a sziámi, meg a ragdoll agresszív (mindkettő 6 hónapos kor körül lett ivartalanítva és mégis) a többiek halálosan nyugodtak.
A sziámi fajtára jellemző az agresszió, a ragdollra nem, de az gondolom a tenyésztő sara, hogy valószínű sziámival húzta fel a tenyészetet.
Hát. Ha már ivarérett akkor a viselkedési mintákon nem változtat. Nősténynél sem csökken jelentősen a kockázat a betegségekre. Csak a fogamzásgátló hatás érvényesül.
A fiúnk ugyanúgy jelöl. Ugyanolyan agresszív. A kiscsaj is jelöl vagyis úgy tesz. Néha agresszív
Én akkor mikor megy a harc az "alfaságért"
Mert az nem csak kutyáknál van. Főleg ivarérettség elérésekor pláne ha még ivaros.
Szintén 25 éve macska tartó sőt.. Néha magam is macskának érzem magam... XD
Megtanultam a gesztusaikat tudom hogy kell helyzeteket kezelni a saját kifejezési módjukon
További ajánlott fórumok:
- A férjem agresszív lett
- A kisfiam agresszív az oviban. Hova vigyem?
- Segítsetek! Agresszív a párom...
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Segítség - agresszív a macskám...!
- A kislányom osztálytársát agresszivitás miatt gyerekpszichológushoz küldték, de az anyukája nem viszi el