Olcsó egytálételeket keresek (beszélgetés)
Kelkáposzta főzelék sült csirkemájjal.
Én csak olcsó ételeket tudok készíteni. Hogy lehet hogy te nem ismersz ilyeneket? Itt egy rakás: [link]
A tésztákat, gyereknek nem nagyon ajánlom, liszt, olaj, cukor, nem is laktatja annyira.
Persze 1-2 alkalommal a lángos mehet.
Igaz,,,épp erre utaltam az 5. hsz-ban.
Nem könnyű.
- 1 csirkemellből rántott csirke, hagymás törtkrumpli, párolt káposzta.
- lángos.
Nézz utána a káposztás paszulynak, szabolcsi leves, kiadós és nagyon finom. Valamilyen füstölt hús kell bele, de kisebb darab is jó, mint ami a receptekben van, lényeg, hogy ízt adjon a levesnek.
Hozzá meg lehet tócsnit sütni, amihez krumpli, tojás és liszt kell, és az is nagyon finom. Tócsnit tökből is lehet készíteni, de az inkább nyáron olcsó, mint ahogy a rántott tök is.
A lecsókolbász drágább, mint a sertéscomb, vagy lapocka.
Nem beszélve arról, hogy mire kisütöd, a nagy része "elvész"
A rakott krumpli minden, csak nem olcsó.
Tojás, tejföl, kolbász?
Akkor a csirkemell jó szerintem, 1 mellből lehet 6-8 szelet húst készíteni, natúr ízesíteni lehet, ahogy szeretitek, én néha lisztbe teszem, sózöm, borsozom fokhagymázom.
Tepsibe lehet dobálni, répát, burgonyát, cukkinit, vöröshagymát, vagy amit szerettek ízesíteni, megspriccelni olajjal,be a tepsibe és nem hizlaló egészséges étel van előttük.
2 csirkecombból sok zöldséggel becsinált levest, vagy húslevest.
Rizseshús csirkéből.
Az a gond, az már nem az olcsó kategória.
Se a tejföl, se a tojás, se a kolbász nem olcsó....de már a krumpli sem.
További ajánlott fórumok:
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Tárcsán süthető új ételeket keresek.
- Tartósítószer mentes ételeket keresek
- Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén?
- Tej és tojás mentes egyszerű ételeket keresek, amit gyerekek is szívesen esznek.
- Segítsetek! Epres főételeket keresek!