Tárcsán süthető új ételeket keresek. (beszélgetés)
Úgy csináltam, hogy vastagabb (mint két szelet) szeletekre vágtam, majd éles késsel zsebet nyitottam rajta, kicsit kiklopfoltam és csípős füstöltkolbászt karikára (bőre nélkül) vágva beletömködtem, de lehet beletenni még apróra vágott füstöltszalonnát. Kívül kicsit besóztam, hústűvel megtűztem és a tárcsán megsütöttem, de szerintem még a konyhában is meg lehet sütni:)
Na ilyen újdonságokat szeretnék Én is, amit még nem csináltunk! De, lehet cicegét (lepcsánkát) is sütni, de az nem igazán vendégváró, nálunk hétköznapi étel:)
Sárgarépa is pácolva hasábokra vágva. Érdekes volt, nekem azért annyira nem jött be.
A karajt mivel töltötted meg?
Aranyos vagy Erika! Nem Neked címeztem, csak úgy általában, mert azt hittem, hogy ez a téma sokkal több embert érdekel:) Igen, a hagymát is és a májat is szoktam, sőt újdonságként nemrégen töltött karajt csináltam (ha van kedved belenézni, a naplómban biztos van fotó)!
De a sárgarépát még nem hallottam!? Karikázva, vagy hasábokra? Pácolva vagy magában?
Szoktunk! Nekünk nem tárcsánk van, de hasonló öntvény. A közepén összegyűlik a zsír v. olaj abban karikára vágott hagymát szoktunk sütni.
Vendégségben ettem már grillezett sárgarépát is.
Baconba göngyölt csirkemáj is finom .
Nagyon sajnálom, hogy nem nagyon szoktatok tárcsán sütögetni :(
De, köszönöm az eddigieket is:)
Azért majd szólj,hogy hogy sikerült,és mennyire ízlett!
Sok sikert az elkészítéséhez!
Nekünk a hagyományos grillfűszer vált be. Beszórom vele a húsokat, zöldségeket és kis olajat öntök rá jól összekeverem így hagyom állni.
Lehetne úgy is, hogy a fűszert keverem össze kevés olajjal és azzal kenem be az alapanyagokat.
Egyébként van külön zöldségekhez is fűszersó.
Már ki is nyomtattam a receptedet:)
(Még nem tudom, mikor készítem el)
Nem igazán lecsó jellegű,mert paradicsomot keveset teszek bele,a paprika meg a hagyma szinte ropogósra süthető.Paradicsomot én mindig a végén teszem bele.
A császárszalonna pedig nyers,szépen felszelem,de nem túl vékonyra,és úgy sütöm.
Gondolom jó drága a tök még:(
Ja,és a gyros fűszertől nagyon finom,szerintem egyszer mindenféleképp próbáld ki!
Én már láttam a piacon új tököt :)
Olyasmi, mintha lecsót készítenél a darálthúsra, nem? Már az összetevők alapján gondolom. A császárszalonna az nyers, ugye?
De nagyon ízletes lehet, hogy minden egybefő! Köszönöm a receptet:)
Sajnos nekem még nincs tárcsám,de szeretnék beszerezni egyet:))
Én pl biztosan kipróbálnám ,az épp aktuális kockákra vágott zöldség "koktélt",hirtelen sütve (párolva),folymatos kevergetés mellett,mint ha whok -ban csinálnád,klassz köret lehet sovány húsok mellé(paprika,paradicsom,cukkini,brokkoli....stb)
Vagy akár lecsóval is próbálkozhatnál,ha szeretitek.
Szia!
Nálunk a kedvenc tárcsás kaja nagyon laktató,még kicsit drága:(
Darált husit megpirítunk a tárcsán,gyros fűszerrel ízesítem,és beledobálok egy csomó zöld paprikát,hagymát,fokhagymát,paradicsomot,és apróra kockázott tököt!
Amikor már majdnem készen van,pár darab kolbász karikával megbolondítom,a tárcsa szélén pedig császár szalonnát sütök.
Ez valami isteni,nem éppen kalória szegény kaja!
Már alig várjuk,hogy legyen tök,de ha nem szeretitek,ki is hagyhatod belőle.Friss kenyérrel valami mennyei!
Ez nem hús de nagyon finom tárcsában megcsinálni.
Padlizsán, cukkini, hagyma, paprika, paradicsom...
Én először öntök a tárcsába olajat a padlizsánt jól átsütöm, utánna cukkini, hagyma paprika, paradicsomot is.
Folyamatosan kell kavargatni, mert könnyen letapad. Ha ez kész akkor lehet sütni a húsikat..nagyon jó köretnek.
További ajánlott fórumok:
- Olcsó ételeket keresek - 15 embernek kéne megoldani a reggelit, ebédet és a vacsorát 4000 Ft-ból
- Tartósítószer mentes ételeket keresek
- Tej és tojás mentes egyszerű ételeket keresek, amit gyerekek is szívesen esznek.
- Segítsetek! Epres főételeket keresek!
- Céklából készült ételeket keresek.
- Jogi szakvizsgához keresek kidolgozott tételeket (EU). Tud valaki segíteni?