Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén? fórum

Milyen egyszerű, de nagyszerű (főként olcsó, de finom összetevőkből álló) ételeket főztök hó végén? (beszélgetés)


17. Nénje
2010. nov. 12. 21:42

Héjában főtt burgonyát,kb.1 kg-ot megpucolok,nagyobb darabokra vágom.2-3 nagy fej vöröshagymát félbevágva csíkokra szeletelek,forró olajon serpenyőben elkezdem pirítani,és amikor már majdnem jó,rádobom a főtt burgonya darabokat,és megsózom.Finoman átforgatva készre sütöm.Kenyérrel tálalom,az egész család kedvenc vacsija.

Másik variációnk,hogy a héjában főtt burgonyát forró olajba karikázom,és átsütöm.Fiam ketchuppel szereti.

16. NIKA77
2010. ápr. 20. 15:37

OLCSÓ SÜTI RECEPT!

1 POHÁR TEJFÖL

1 POHÁR OLAJ

1 CS VANILIÁSCUKOR

1CS SÜTÖPOR

2 POHÁR CUKOR

3 POHÁR LISZT

4 TOJÁS

EZEKET ÖSSZEKEVEREM ,ZSÍROZOTT TEPSIBE ÖNTJÜK.TETEJÉRE BÁRMILYEN GYÜMÖLCSÖT RAKHATUNK.TŰPROBÁIG SÜTJÜK.HA KIHÜLT VANILIÁS PORCUKROT SZÓRUNK RÁ.

2010. ápr. 8. 16:38
Pirított velő! Nagy fej vöröshagyma apró kockára vágva, olajon megpirítva. A velőt hártyájától megtisztítjuk, darabokra vágjuk és beleforgatjuk. Pici bors és só hozzá. Kiadós és laktató!!
2010. ápr. 5. 12:53
Tejberizs, a tetejére vanília puding. szépen lehet szeletelni kihűlés után.
2010. márc. 12. 17:20
Ja, és a sült krumpli sajttal v. fokhagymás majonézzel.
2010. márc. 12. 17:13
Kikent tepsiben kockára felvágva a gombás fasírt: minden összetevő ugyanaz, csak a hús helyett gomba és sok vöröshagyma is párolva. Ha esetleg van 2-3 csirkemáj, akkor szupi még másnap is savanyúsággal. Rizskoch, vagy tejberizs vaníliapudinggal, tojásleves pirított kenyérkockával; bundás kenyér, ha a tojásba sajtot reszelsz vagy teszel bele szezámmagot, még jobb; palacsinta tésztába almát reszelni és úgy sütni, nem kell bele feltétlenül plusz töltelék. Az sem rossz, ha a zsemlemorzsát, lisztet, tojást, pici sót összekeversz és kisütöd. Olyan lesz, mint a rántott hús bundája. Teával laktató vacsorára. Tojáspástétom is laktató.
11. NIKA77
2010. márc. 4. 21:56

Burgonyás fasírt


Meghámozom lereszelem a krumplit ez lesz a hús helyet.És ugyan ugy fűszerezem mint a fasírtott fokhagyma,pirospaprika,zsemlemorzsa fűszerek izlés szerint,tojás.Mi nagyon szeretjük.

10. 6c5f346e46 (válaszként erre: 3. - 8aee53ad43)
2009. nov. 29. 19:32

én ezt levesbe is szoktam tenni...



1 kis fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

2- 3 csirkemáj

1 zsemle vagy 1 szelet kenyér

1 tojás

bors

zsemlemorzsa,amennyit felvesz


a hagymát nagyon apróra vágom,a fokhagymát át töröm fokhagyma présen,megfuttatom kis olajon,hozzá a zsemle,a csirkemáj,amit szétkapartam előzőleg,sózom,borsozom,és ráütöm a tojást,de ekkor már a gázt elzárom alatta,nem kell hogy a tojás és a máj sem,hogy megsüljön...mehet bele a zsemlemorzsa,annyi,hogy olyan galuska állagú masszát kapjunk...meg lehet még bolondítani még petrezselyem zöldel is....azután a forró levesbe szaggatom kiskanállal

levesbetétnek is kitűnő,én még tésztát sem teszek hozzá.

a májat lehet helyettesíteni darált hússal is,és akkor húsgombóc leves lesz belőle...

2009. nov. 29. 17:53
Köszönöm a recepteket. :) Ha valaki még tud, írjatok!
2009. nov. 27. 18:30
Húúúú, de jóóó helyre csöppentem most !!! :) nálunk is hó vége van :)))
2009. nov. 27. 18:09

egyszerű lángos és krumpli leves...


a krumpli levest gondolom hogy meg tudod csinálni..


a lángos:

--------

60 dkg liszt

2 csapott e.k. só

1 kefir vagy tejföl

langyos víz

élesztő


kevés cukrot teszek a tejfölbe vagy kefirbe,meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt,hozzá öntöm a lisztet,a sót és annyi vizet,hogy lágyabb tésztát kapjak...1 e.kanál olajjal eldogozzuk és megkelesztjük...deszkán kinyújtjuk,kockákra felvágjuk és forró olajban hirtelen sütjük...


ennél egyszerűbb kaja nem kell...és nagyon fini...


szoktam még fánkot is csinálni...és én nagyon sokszor csinálok kelt tésztákat különböző töltelékekkel,pl:

-túrós batyu

-lekváros bukta

-kakaós csiga

-paprikás zsíros csiga

-diós kalács

-mákos kalács



és ezt mind egyféle tésztából:


60 dkg liszt

1 dl olaj vagy margarin

5 dkg élesztő

1 csipet só

1 tojás sárga,de az nem fontos bele...

tej a dagasztáshoz....


élesztőt felfuttatnia tejben,egy csipet cukorral,hozzá adni liszthez,egy csipet só,tojás sárga,felváltva olaj és tej,jól megdolgozni,keleszteni,és utána deszkára rakva kinyújtani,hogy menjenek ki belőle a légbuborékok...tölteni amivel akarjuk...

így szoktam készíteni az arany galuskát is...

2009. nov. 27. 16:42
Van egy olyan fórum, hogy nagyanyáink és saját ötleteink, avagy hó végi spórolás....Valami ilyesmi :D Ott is fincsi és olcsó recepteket találsz! :)
2009. nov. 27. 16:34
Elég gazul írtam le de remélem érthető:))))))
2009. nov. 27. 16:32
Ételízesítő só és kinek mi jön még be fűszerként.
2009. nov. 27. 16:31

Töltelékes burgonya:

1. a burgonyát megfőzöd

2. Töltelék: hagyma, olaj, petrezselyemzöld, 1 db csirkemáj, zsemlemorzsa, tojás.

(a hagymát a petrezselymet májat megpirítod utána a többit hozzáadod és elkevered hagyod picit állni hogy ne legyen se lágy se kemény.)

3 Rétegezve lerakod és megsütöd.

2009. nov. 27. 16:28

fokhagymakrémleves


Hozzávalók 2 személyre:


jó néhány gerezd fokhagyma (6-7)

olívaolaj

tej

liszt


A gerezdeket fokhagymanyomóval kinyomom egy edénybe, rá két-három evőkanál olívolajat öntök, és lassú tűzön elkezdem pirítani, vigyázva, nehogy odakapjon, mert akkor ugyebár az nem jó. Meg is sózom (én himalája sót használok). Ha már úgy látom, hogy megfonnyadt, hozzáteszek kb. két evőkanál lisztet (én sárgaborsólisztet használok), kicsit ezzel is elkeverem, pirítom, de már nem nagyon, és a kezem ügyében lévő 1,5 százalékos tejből nyakonöntöm, közben kevergetem. Először csak egy kevés tejjel, azzal hadd elegyedjen el a kutyulmány. Aztán jöhet a többi. Nem kell hozzá egy egész liter, talán 3/4 liternyi elég.

Megvárom, míg rottyan egyet-kettőt, közben kevergetem, mert azért a tej is eléggé "égékeny" :)

Tálaláskor ha van otthon, teszek rá levesgyöngygolyókat, de szerintem lehet pirított kenyérkockával is tálalni, vagy ha nem hónap vége van, reszelt sajtot is el tudok képzelni rajta.


Nagyon finom, ízletes, laktató leves, és nem mellesleg antibakteriális, fertőtlenítő, vírusellenes. Satöbbi. Hát amilyen a fokhagyma.


JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!

2009. nov. 27. 16:22
Konkrétan recepteket várok ide! Köszönöm.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook