Miért kerüli újabban a macskám a kosarát? (tudásbázis)
Nekem kijáró cicám van,és előfordul,hogy nem akar a kosarába feküdni.Akkor kiporszívózom (a kosárban levő párnát)és utána belemegy.
Mikor új kosarat kapott,akkor abba sem akart belefeküdni (egy ideig),a szag miatt.
Nálunk nem feküdhet a kanapéra,fotelba. Ha Ti megengeditek a cicának,akkor lehet,hogy azért nem akar a kosarába feküdni,mert jobb az ágyon.
kaparófára csak az úgy lehet rászoktatni, hogy az első pillanattól kezdve amikor a lakásba kerül.
nekem mindkét macska csak a kaparófán kapar, eszükbe sem jut a bútoron. (szerencsére:)))
a kaparófa is bazi sokba kerül (hamar lehántják őket), de még minig olcsóbb, mint egy új kanapé.
Igen! :D
Nem szeretnék általánosítani, de a macskák már csak ilyenek. :DD
De pont ezért imádom őket..kiszámíthatatlanok, akaratosak, öntudatosak, imádnivalók. :D
Amúgy a szakkönyvek szerint, nem is a macska lakik nálunk, hanem fordítva. Tehát az ő birodalmában örüljünk, ha megtűrnek minket, buta szolgákat. :P
az emberek is vannak így néha, hogy egy darabig valamit nagyon kedvelnek, aztán hirtelen más lesz jó.
macskáknál ugyanez:)
de állítólag a különféle földsugárzásokra, vízerekre is érzékenyek, lehet, hogy valami változott a házatok alatt (más vízér stb), és azért változtatta meg a helyét. ki tudja?:)
Osztom a véleményed :)
Nekünk is csak 3 napig tartott a csoda, aztán kipróbálta Kedvesem autószerelős pulcsiját, arra ráfeküdt, beletettem a kosárba, és lám: újra ott aludt. De ez is csak pár napig tartott. :)
én is elkövettem azt a hibát, hogy vettem nekik egy pihe-puha full extrás fekhelyet, aztán kb 2 napig használták.
macskáknak felesleges fekhelyet venni, elég, ha leterítesz egy pokrócot v töröközőt az egyik kedvenc helyére (kanapé, fotel stb ahol egyébként is szeret lenni) és akkor ott fog aludni.
aztán ha máshova fekszik, akkor máshova teríted a takaróját:)
Azért mert macskából van, ízig-vérig. :D
Tipikus macska"betegség". Pár napig tetszik neki az új, aztán le sem tojja napokig. Ha teszel bele egy másik rongyot, abba tuti belefekszik. :)
Amúgy szerintem nincs olyan macska aki ne imádná az újdonságot. Az én pici szívem, már 19,5 éve múlt és imádja, ha valami új dolgot vehet birtokba. :P
Nem koszos, vagy bolhás?! ( a helye)
Bár, gondolom szobatiszta a cicus.
Bocs, ha hülyeséget írtam, nem nagyon értek hozzá, elsőre ez ugrott be:)
Elnézést.