Rettegek a holnapi naptól, mert messzire kell utaznunk (beszélgetés)
Örülök hogy szerencsésen túl vagy rajta.
jaj, örülök, ha valami hasznosat is tudtam mondani 😊 izgultam, h rendben menjen a dolog, de érted nem kell, ügyes vagy Te 💪💛
Köszönöm szépen, túl vagyunk rajta :)
Ó, Te drága, hát kellett, főleg az eleve késve indult busz miatt, de a Lányom mindenben segített! Köszönöm szépen :)
Sziasztok! Nem rég értünk haza, hát így utólag már én is nevetek magamon. Felcserélődtek a szerepek, én voltam a hisztis kisgyerek a Lányom meg a gondoskodó felnőtt :) Indult hajnalban azzal, hogy nem jött a busz időben erre nálam azonnal a pánik, lekéssük a csatlakozást, persze megvárt bennünket, azon a buszon "de vajon hányadik megálló lesz a mienk ( a Lányom felmutatott a busz tetejére ott hatalmas monitoron végig a menetrend ) megnyugvás. Érkezés reggel 7-re indulás gyalog a Mekibe mert üljünk be valahova, és pisilnem is nagyon kellett, 35 perc séta én vacogva, dideregve míg a Lányom magabiztosan engem maga mellett lökdösve megtaláltuk :) Bevágtunk egy reggeli menüt, erre nekem az újabb stressz na de hogy találunk vissza? Az is sikerült a tervező segítségével hurrá bent vagyunk a szakszolgálat épületében és időben be is lettünk hívva. Egy végtelen kedves és empatikus szakértőt kaptunk, véglegesítette a Lányomat így még főiskolában sem kell a matekkal kínlódnunk. Mire végeztünk a Nap is sütött így remek volt a hangulat és kellemes az utazás haza. Rájöttem, a Lányom felnőtt a feladatokhoz. Köszönöm hogy meghallgattatok és drukkoltatok :)
Ooooh, én ennél rosszabbnak látom a helyzetet 🤭 50-50%. Vagy lesz vagy nem 🙈😅 de ezen meg kár stresszelni.
Remélem minden rendben lesz. Jó utat!
Ébredés sikeres, indulás a buszhoz, remélem minden okés lesz..
Van rá 0,0000000000000000001 százalék esélyed, hogy balesetet szenvedsz akkor is, ha ónos eső lesz. Ezek a tények, statisztikák. Remélem ettől az adattól megnyugodsz és sikeresen utazol. Ha mégsem, ülj hátul a buszon, akkor még több nullát lehetne hozzáírni ahhoz, hogy baj lesz. Sokan egész életüket vezetéssel töltötték minden nap és nyugdíjasok. Ha pánikbeteg vagy, az utolsó kérdésre orvos válaszoljon.
Örülj neki hogy nem repülővel mész. Én egyszer repültem, eldugult a fülem 4 hétre, az első nap csak nem hallottam jól, aztán fájt a nyelés is, napokig nem mertem enni, 6 kg-ot fogytam. Nem bírom a nyomás különbséget. Kocsival se szeretem ha 4 hm-nél magasabbra visznek. 2 hm-t viszont simán kibírok. Ennél magasabbra csak gyalog szeretek. Helikopterrel mernék még menni, az nem megy olyan magasra, de repülőn soha többet, ahogy nyilván tengeralattjárót se bírnám. Egyszerűen nem bírom a nagy nyomást, én emiatt félek, más járművel nincs bajom. Nem tudom nálad mi az ok, de remélem leküzdöd.
nincs mit :) ill még a légzésre érdemes figyelni, lassan, orron be szájon ki (bocs ha olyat mondok ami már régi lemez Neked). szólj a kislányodnak, ha esetleg úgy érzed, valami nem stimmel. van, akinek segít, ha valaki együtt csinálja vele ezt a lassú légzést, így jobban tud rá koncentrálni.
akkor a helyedben bevenném (csak azért mondom ezt, mert mint mondod, régóta szeded, ismered a gyógyszert)
szoktál szedni másfajta készítményt ha utazol, nyugtatót esetleg?
minden pánikbetegnek más segít a gyógyszereken kívül (ahogy én tapasztaltam). van, aki zenét hallgat, videókat néz telón, olvas, a tájat nézi, vagy az köti le, ha valaki folyamatosan beszél hozzá. van, akik utazó játékokat, fejtörőket szoktak játszani (barkoba pl)
ill nem tudom, szokott-e lenni Nálad vmi cukros (kis cukorkák ami könnyen elfér a táskádban, kisdobozos üdítő stb). a stressztől leesik a vércukor-szint, amitől rosszabbak a tünetek, ettől még nagyobb a stressz és ez megy körbe-körbe. a legjobb a szőlőcukor, hogyha érzed, h kezdesz szorongani, érdemes 1-2 szemet elszopogatni. ill ha úgy indulsz el otthonról h nem tudsz enni semmit, akkor is érdemes valami cukrosat legalább bedobni.
Igen szó szerint, minden tünet igaz rám :(
Hozzá vagyok szokva, anélkül nagyon nehezen alszok el.
Bocsánat, ha ostoba a kérdés; szó szerint pánikbeteg vagy? Tehát, légszomj, bezártság-érzet, hiperventillálás stb.? (Azért kérdezem, mert ez a válasz szempontjából sem mindegy)
Milyen gyakran szedsz altatót, hozzá vagy szokva a hatásához, vagy ki szokott ütni?
De tömegközlekedéssel mentek, nem?
Úgy az egésztől ahogy van, félek hogy milyen lesz az út ónos eső meg ilyenek. Nagyon rég jártam arra közbe meg neveti most a Kislányom, nyugtat hogy ne izgassam már magam, Ő tudja arra az utat
Altatót inkább ne, mert mi lesz, ha elalszol?
De mindenképp feküdj le korán. Magától az utazástól félsz? Vagy az átszállásoktól?
Vigyél valami könyvet az utazáshoz.
Hajnal 4 órakor indul a busz, kétszer kell átszállni mire oda érünk még csak 7 óra lesz és 9-re van a vizsgálat időpontja. Muszáj elmenni mert pedagógiai felülvizsgálat lesz. Rettegek az utazástól sajnos ez az egyik legnagyobb pánikbetegségem. Jól teszem, ha veszek be ma altatót? Biztosan el tudjak aludni idöben? Hogyan lehet ezt a pánikot kezelni?
További ajánlott fórumok: