Miért nem mozdul a súlyom lefelé? (beszélgetés)
Sziasztok!
Tudnátok nekem is néhány étkezési tanácsot adni. Nekem is stagnál a súlyom egy ideje, viszont elég sokat sportolok. A naplómban írom az étkezést és az edzést is. Előre is köszi! Réka
világos. mint látod, én sem ültem a s.ggemen, h "áh, a hormonok a hibásak":) mindig vékony voltam, ilyen a "genetikám" (tesóim, szüleim mind ilyenek:)), ezért feltűnő lett, mikor a 172 centihez már 67 kilóra híztam (hasra főleg, de azért combra-fenékre is, h még szebb legyen:)), és bármit tettem, nem tudtam fogyni...úgyhogy utána jártam. aztán gyógyszer, diéta, mozgás (na az mondjuk sajna csak lightosan), és fél év alatt lement 10, aztán újabb egy év alatt olyan 5, szóval most, ahogy írtam, 52 vagyok.
mondjuk nekem választási lehetőségem sincs, hiszen babát szeretnék, amihez meg kell a hormonális egyensúly.
Ilyen szempontból neked biztos több, tapasztalatod van mint érintettnek, csak nem szeretem amikor valaki legyint egyet és elintézi azzal, hogy áá a hormonok miatt vagyok elhízva nincs mit tenni.. Látom téged sem tartott ez vissza.:)
Nyílván van akit érint a probléma (pl: Téged), de közel sem annyian mint akik erre hivatkoznak.
akkor talán jobb, ha utána olvasol.
mint a legtöbb dolgot, ezt is a hormonok szabályozzák. igen, az a nő, akiben túlteng a tesztoszteron, az hasra fog hízni, mint egy pasi. (én ilyen voltam anno, és ilyenek a PCOS-esek, stb.)
ha így vesszük, valóban "alkati" kérdés...
Ezzel teljesen egyetértek. Szerintem előbb itt kéne keresni a nyitját nem azonnal dokihoz menni.
Heti 4-5 edzésnél szerintem a ch-t inkább oszd el egyenletesen, edzés után lehet enni gyorsan felszívódó ch-t is. Amúgy egyáltalán nem érdemes! Gyümölcsöt inkább délelőttre ütemezd be. Egyél több fehérjét és a szemét kajákat felejtsd el (croissant). Mondanám, hogy a virslit is, mert az is eleve szemét kajának tekintem, amiben semmi hasznos dolog nincs, de nem mindenki tudja megcsinálni, hogy annyi csirkét, halat vegyen/egyen amennyit kéne.
Szerintem légy türelmes.Először mindig több megy le az emberről aztán néha néha megáll,vagy éppen izmosodsz is mellette még.
Ha életmódváltással akarsz lefogyni nem megy gyorsan,hanem idő kell hozzá.
Nyugi, ha jól belegondolsz ami felment az sem gyorsan ment fel.Adj időt magadnak, a lényeg ne add fel.
Ez leginkább alkat kérdés. Lehet látni alma alkatú nőket is és körte férfiakat, bár az azért valóban ritkább.
Vagy a hasi zsíron a zsigeri zsírt érted? A tipikusan kemény sörhas effekt tényleg inkább férfiaknál jellemző.
"a hasi elhízást tipikusan a magas férfihormon szint – teszto.- okozza amúgy"
Én azt hittem, hogy a túl sok megevett kaja..:)
a többi észrevételemről mit gondolsz?
egyébként a cukrom nekem is jó. (neked mennyi amúgy?). az inzulinom viszont botrányos...ja és 172 cm/52 kg vagyok...
Sziasztok!
Szerintem ne aggódj mert elég intenzíven mozogsz szerintem most arról van szó, hogy erősödnek az izmaid és ezért nem látod a mérlegen.
Nekem is 1 hónapig tartott és utána egy hónap alatt 5kg-al mutatott kevesebbet a mérleg.
milyen kenyeret eszel? ha fehéret, akkor felejtős...és a cukor, cukros dolgok szintén.
másik: 20 kilónként 1 litert kellene inni (főleg nyáron), szóval te inkább az 5l felé próbálj tendálni.
reggelire a gyümi vagy a tejeskávé, estére pedig a gyümi vagy a joghurt nem annyira jó az inzulin szempontjából. ja és a reggeli kb. a legfontosabb étkezés, azzal alapozod meg a napodat. szerintem 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér vajjal, sajttal, felvágottal, mellé zöldséggel ideális indítás, és tuti nem leszel éhes egyhamar utána.
erről jut eszembe, hormonjaid rendben vannak? mert a képeken láttam, h hasra hízol, ami tipikus hormonzavaros kép...lehet, h ha az rendbe jönne, akkor pikk-pakk lefogynál 15-20 kilót...
a heti 4-5 edzés nagyon jó, ahhoz gratulálok!
centikben méred magad amúgy? van, h az ember felváltva fogy kilókban és centikben. és sztem a centik a fontosabbak...
na várj, megtaláltam az egyik napi kajádat:
"8 órakor Reggeli: 1 adag tejeskávé és egy croissant
croissant felejtős (gyorsan felszívódó CH van benne, hamar megéhezel utána), a tej is reggel. mindkettő jól megdobja reggel az inzulinodat...
12 órakor Ebéd: 4 db virsli sajttal és 2 db paradicsom meg 2 kicsi kocka rozsos barnakenyér, 1 pohár tej
ebben meg túl kevés a CH: gyakorlatilag csak a kenyér...
13 órakor: 1 adag tejeskávé
17 órakor: 3 db virsli és 1 db paradicsom
19 órakor: 1 joghurt (light) "
sztem ez se az igazi vacsira...
a mai kajád már jobb. de a "barna kockakenyér" az milyen? csak mert sokszor a barna kenyér ugyanolyan (szar búza)lisztből készül, csak van benne plusz színezék...olyat keress, ami teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz nagyobb részt, amit onnan látsz, h a hozzávalóknál legelöl van a tk liszt.
minél több az IZOM rajtad, annál könnyebben fogysz.
még egyszer kérdem: nem eszel túl keveset?
Szia!
Nyugi mindent jól csinlsz. Ez az elején tök természetes sőt néha az is előfordul, hogy többet mutat a mérleg alattad pedig te a zsírodból szépen lassan veszítesz csak nő az izmod ami nehezebb a zsírnál. Nem írtad ugyan, hogy mozogsz e de mivel azt írtad teljes életmódót váltottál így feltételezem, hogy igen.
Nekem januárban 1 hónapig tartott ez a stagnálás és most már több mint 10 kg-ot leadta odafigyeléssel és mozgással.
Milyen módszert választottál?
Ha kalóriákat számolsz mennyit eszel?
Elegendő folyadékot iszol? Meg van a napi 2-3 liter ilyen melegben kell annyi.
Szia!
Én egy pár hete jártam úgy, hogy egyik napról a másikra 3 kg-al mutatott többet a mérleg, pedig nem vittem be sok kalóriát és mozogtam is folyamatosan...azt hittem rosszul látok, de sajnos nem. Többen is mondták, hogy ilyenkor nyáron ez előfordul, mert a szervezet jobban visszatartja a vizet a meleg miatt. Nagyon rosszul esett látni, mert elég nagy visszaesést jelent a dolog, de a lényeg, hogy nem szabad feladni. Nem feltétlenül a mérlegre kell hallgatni, inkább a tükörre meg az ismerősöktől kapott bókokra :) Kitartás :)
Szia!
Semmiképp ne add fel!!!
Ügyes vagy! Én is hasonló cipőben járok. Nekem is néha megáll a súlycsökkenés (ezeken az időszakokon igyekszem 'gyorsan' átlendülni (most hogy írtátok, a két hét tényleg reális, eddig ezt nem számosítottam)).
Szóval folytasd ahogy eddig, nekem azt is mondták, hogy ne méregessem magam mindig, mert az nem segít. Na nekem pont hogy a gyakori méricskélés segít, mondjuk ilyenkor hogy megáll ilyenkor nem segít, de amikor mindig kicsivel kevesebb, nekem az ad önbizalmat és erőt :)
Szóval csak így tovább, menni fog az!!!!
(írod, hogy minden nap sportolsz: van hogy ami lemegy zsír a helyébe jön izom és ezért nem tudod mérleggel lemérni a változást, ilyenkor célszerű centivel mérni magad, mert abban kijön a csökkenés, a súlyod ténylegesen a zsír-izom csere miatt csak később kezd el lefelé indulni, amikor már nem jön akkora mennyiségű izom a zsír helyett).
Remélem érthető volt és nem akartam okoskodni!
Lényeg hogy mindent bele és ügyes vagy!!!
További ajánlott fórumok:
- Miért stagnál a súlyom, ha betartom a diétát és mellette még mozgok is?
- Miért van az, hogy más kisgyerkőcök haja, nő mint a gomba, az én lányom haja meg, meg sem mozdul?:(
- Három hete diétázom, de a mérleg meg sem mozdul! Vajon miért?
- Ingadozik a súlyom. Miért nem megy lefele?
- 3 hete nem mozdul a súlyom
- Mit tegyek, ha szinte minden mozdulatomnál fogdos a görcs? Csipötöl lefele.