Miért van az, hogy más kisgyerkőcök haja, nő mint a gomba, az én lányom haja meg, meg sem mozdul?:( (tudásbázis)
Genetika, ugyanúgy, mint ahogy hiába nem vágod a hajad egy bizonyos hossz után nem nő tovább. Csinálhatsz akármit, nem nő. Ez persze mindenkinél egyéni, hogy max. milyen hosszú lesz a haja. Rasszonként is változik. Az indiaiaknak köztudottan baromira hosszúra nő (általában).
Az én hajam 12 éves koromig nem volt vágva, mégsem nőtt soha hosszabbra, mint az első x évben. Nagyjából a hátam közepéig van gyárilag beállítva, azt viszont 1-1,5cm/hó tempóban elérem, úgyhogy elég kiszámítható.
Az én lányom 2 éves és nagyon kevés haja van. Kb. fél éve indult meg neki valamelyest, de még így is elég gyér.
Az az érdekes, hogy azon a részen nő neki hátul, ahol kikopott és kihullott a fekvés miatt. Ott farkincája van:) Még egyszer sem vágtam le sehol. Azt mondják, hogy vágjam teljesen rövidre géppel, és beindul, de nem szeretném...
A fiamnak egyéves kora előtt vágtuk le először, neki több haja volt.
Az én kislányom is 2,5 éves lesz, neki szépen nő a haja, de azért a fenekét még közel sem verdesi, mégcsak a háta közepéig sem ér. De őt kb 5 snetis hajjal született, ami nem hullott ki neki,, és mindig csak 2-3 centiket vágtam neki belőle, mikor kisebb volt, és a nyakába lógott.
A gyerekorvost megkérdezted, hátha tud valami okosat mondani, ő biztos ért hozzá, hogy milyen vitamin kéne, vagy esetleg genetikai okok miatt van.
Nekem állítólag 3 éves koromig alig volt hajam. Ez ennyit számítana?
Igaz, most meg annyi van, hogy nem tudok vele mit kezdeni. Fodrászom szerint egy vágáskor 5 fejnyi haj lejön:D
Kérdeztem a fodrászt is, csak hümmmmmögötttttt:D
..hogy a fejtetőn erősebb a vérkeringés, nőnie kellene stb. stb.
Ok., de nem nől!
egyrészt lehet genetika... másrészt lehet, hogy kevés a,e, b vitamint fogyaszt.... esetleg vashiányos...
érdemes az étrenden picit változtatni, és megnézni segít-e...
Kislányom igazi hajasbabaként született, majd mikor elhagyta a babahaját, szinte alig nő neki.. Konkrétan elől semmit nem mozdul, hátul meg dús erős, de ott se nagyon nő!!!!!
Más ekkora gyerkőcnek (2,5év) már a fenekét verdesi lassan a haj---
További ajánlott fórumok:
- Most 6 hónapos a lányom, a nem alvás úgy 1, 5 hónapja kezdődött. Egyszerűen nem hajlandó elaludni, csak, ha ott vagyok, mit tegyek?
- Aggódom a lányomért
- Te bevállalnál egy hosszabb buszos utazást, (kb.1400km) egy 2, 5 éves kisgyerkőccel?
- Te kiengeded a Kisgyerkőcödet az udvarra, ebben a forróságban?
- Egy 90cm-es kisgyerkőcre, mekkora overáll kell?
- Két kisgyerkőc mellett dolgozni