Miért jó vagy miért nem jó anyának lenni? (beszélgetés)
Nekem szerencsém volt, mert a fiamnál szinte észre sem vettem a kamaszkort. Nem jártak diszkóba, inkább a haverokkal fociztak, és noszogatás nélkül tanultak. Mindketten 2 diplomát szereztek, önerőből. A lányok is csak később jöttek az életükbe.
Most inkább problémás (32 évesen) a kisebbik fiam, aki velünk él, mert 1 éve nincs munkája.
Szerintem az első hat év a legszebb, amint nyiladozik az értelmük,örökké kérdésekkel bombáznak. Nálunk a kiskamaszkor kihúzódott 16 éves korra,tudom sokaknál előbb kezdődik a lázadó korszak.
Majdnem mindenki tudja önmagáról is, hogy van egy kor amikor lázad a gyerek, mert már felnőtt, önálló személyként kezeli magát.
Gondolom a fórumindító ezekről kívánt volna tapasztalatokat gyűjteni, de lehet tévedek.
Nos ezek nem a legszebb évek :DDD , de ha a gyereket letudja kötni a szülő, sporttal vagy valami szakkörrel sokkal könnyebb átvészelni ezt az időszakot is. Akinek már van ekkora gyereke úgy gondolom átesett ezeken a problémákon, hogy diszkóba akar menni, kipróbálni a cigit,aggódás milyenek a barátok, már szóba kerül a szex is.
Gondolom majdnem minden szülő elképzeli, hogy majd mi és hogy fog történni, aztán legtöbbünknél borul az elmélet, a gyakorlat már bizony más :) Vannak nehézségek buktatók, de akkor is jó anyának lenni.
Engem nem motivált az, hogy belőlem maradjon valaki a földön aki továbbvisz belőlem valamit. Csupán jó szeretni valakit, mert a gyereknél jobban nem lehet senkit szeretni (talán a többségünk így van ezzel.) Mostani eszemmel szülnék-e? Nem tudom. Mikor annyira kilátástalan a világ, a betegségek stb. Azt tudom ezt a kettőt ami van nem bántam meg, míg valaki azt hinné valami bibi van velük, csak a nehézkes élet miatt gondoltam amit előbb írtam, mert igen a rózsaszín, habos életet szerettem volna adni, gondok és betegségek nélkülit, mivel nem ők kérték az életet :)
hat ha kiirod, hogy 12 eves gyerek szuleivel akarsz tarsalogni, akkor nyilvan jonnek apro gyerekek anyjai, es mondanak arrol velememynt, hogy milyen lesz majd 10 ev mulva. :)
En sajnalom, mert erdekes tema!
Mégiscsak sikerült pár percre belépnem.
Hát, sokkal nem jutottam előbbre, de köszi mindenkinek, aki foglalkozott ezzel a témával.
Sok fórumon feltettem ezt, vagy ehhez hasonló kérdést, és jutottam ennél több eredményre is... Ahogy elnézem, ide nem kellett volna, ezek szerint nem az a fórum, ahol ilyen "szentségtörő" kérdést fel lehet tenni.
Megjegyzem: szó nem volt olyanról, hogy ne szeretné valaki a gyerekét.
Egyébként egy tanulmányt készülök leadni (remélhetőleg még ez év végéig sikerül), és abban egy fejezet lenne e kérdéskörnek szentelve.
Michelle.r, köszönöm a közbenjárásodat, kedves tőled, így ismeretlenül.:)
De mint tudjuk: a stílus maga az ember, és aki egy vadidegennek az agyát próbálja gúny tárgyává tenni, valamint a "kölkét" emlegeti, azzal csupán saját magát minősíti, úgyhogy ilyenbe nem mennék bele.:)
Üdv. mindenkinek
"Azt kérném, hogy CSAK OLYANOK ÍRJANAK, AKIKNEK BETÖLTÖTTE A GYERMEKE A 12. ÉLETÉVÉT! "
Nem lehetne ezt tiszteletben tartani?
Biztosan van rá oka, hogy ezt szeretné tudni. Kioktatás és az agya állapotának "méltatása" helyett eleget tenni a kérésének?
Sorry,-ez a kérdés nálam a nagyon nem szeretem kategóriába tartozik!!
Ki mond olyat,hogy nem jó anyának lenni akinek gyermeke van:(
Miért jó???????csak JÓ anyának lenni:)))
nincs benne semmi rossz!!!!!(14)
(lehetnek nehézségek...problémák...de az azért van,hogy megoldjuk őket)
Nem gondoltam, hogy az anyasággal kapcsolatos érvek és ellenérvek a gyerek korától függenek. Az anyaság egy életre szól...
(Egyébként már itt sem vagyok, mert nem vagyok kompetens a témában, ugyanis még picik a habos-babos gyerkőceim.)
Kíváncsi vagyok :)
És most mennem kell, legközelebb holnap este leszek gépközelben.
De nagyon szeretnék véleményeket olvasni.
miért pont ez a korcsoport?
csak nem mérsz valamit?
... illetve miért nem jó anyának lenni?
Szeretnék összegyűjteni véleményeket, tapasztalatokat.
Ja, és ami fontos:
Azt kérném, hogy CSAK OLYANOK ÍRJANAK, AKIKNEK BETÖLTÖTTE A GYERMEKE A 12. ÉLETÉVÉT!
Tehát, a habos-babos mosolygós kisbabák anyukáinak véleménye most nem lenne mérvadó...
Köszi