Metélt babos mártással recept
A Metélt babos mártással hozzávalói:24 dkg szélesmetélt
1 szál póréhagyma
2 doboz fehér bab (425 ml)
3 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
3/8 li. zöldségleves (kockából)
cseresznyepaprika krém, só
A Metélt babos mártással elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson megadott idő alatt, a forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A pórét vékony karikára vágjuk. A babot lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, majd először hasábokra, végül kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított vörös- és fokhagymát finomra felaprítjuk. A serpenyőben felhevített olívaolajon a kétféle hagymát és pórét kb 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, további 5 percig kevergetve pároljuk, majd a levessel felöntve felforraljuk. Beleszórjuk a babot, és sóval cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A petrezselyem zöldből négy nagyobb levélét félreteszünk, a többit felaprítjuk. A tésztát a paradicsomos babbal kitálaljuk, és a felaprított petrezselyemmel megszórjuk. A petrezselyem levelekkel díszítjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 9. 13:27
A metélt babos mártással elkészítési módja és hozzávalói.