Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Metélt babos mártással recept

Metélt babos mártással recept

A Metélt babos mártással hozzávalói:
24 dkg szélesmetélt
1 szál póréhagyma
2 doboz fehér bab (425 ml)
3 paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
3/8 li. zöldségleves (kockából)
cseresznyepaprika krém, só


A Metélt babos mártással elkészítési módja:
A tésztát a csomagoláson megadott idő alatt, a forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A pórét vékony karikára vágjuk. A babot lecsöpögtetjük. A paradicsomot megmossuk, majd először hasábokra, végül kisebb kockákra vágjuk. A megtisztított vörös- és fokhagymát finomra felaprítjuk. A serpenyőben felhevített olívaolajon a kétféle hagymát és pórét kb 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, további 5 percig kevergetve pároljuk, majd a levessel felöntve felforraljuk. Beleszórjuk a babot, és sóval cseresznyepaprika-krémmel ízesítjük. A tésztát leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A petrezselyem zöldből négy nagyobb levélét félreteszünk, a többit felaprítjuk. A tésztát a paradicsomos babbal kitálaljuk, és a felaprított petrezselyemmel megszórjuk. A petrezselyem levelekkel díszítjük.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A metélt babos mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook