Melyik olcsóbb és hogyan működik?Banki előreutalás vagy postai utánvétel? (tudásbázis)
bárkit kérdeztem, csak a 7-eshez kapcsolódott :)
köszi a választ!
és ha utánvéttel fizeted, akkor mi a garancia, hogy tényleg az van a csomagban, amit vártál?:)))
ennyi erővel küldhet 2 db téglát is ...
szóval szerintem semmivel sem biztonságosabb az utánvét, viszont jóval költségesebb és lassabb, mint az előre utalás.
és igen, az ismeretlentől való vásárlásnak van kockázata, de ezt vagy bevállalja az ember az olcsóbb ár reményében, vagy nem. ezt a kockázatot sajnos az utánvéttel nem lehet csökkenteni.
üdv.
ha utaltad a pénzt, mi a garancia arra, hogy a másik fél feladja a csomagot? ha nem küldi, hova fordulhatsz azon kívül, hogy esetleg írsz róla egy nagatív véleményt?
Kérjél tőle számlaszámot, menj be abba a bankba, ahol a számláját vezeti.
Személyesen befizeted, az összeg azonnal megjelenik a számláján és küldi a terméket.
Át is utalhatod a pénzt a te számládról, de ekkor van díj és a jóváírás 2-3 munkanapot is igénybe vehet.
A banki utalásnál van díj, nem is kevés, de bankonként és számlánként változik.
Akkor nincs díj, ha az adott számlára személyesen az adott bankban fizeted be az összeget.
A postai utánvét rizikós, ha feladsz valamit és a vevő meggondolja magát, neked kell kifizetni a feladási díj másfél szeresét, miután visszérkezett a címedre.
További ajánlott fórumok:
- Ha utánvétellel feladok egy csomagot és az illető nem veszi át, tehetek feljelentést?
- Mit tegyek, ha előreutaltam egy termék árát, de nem érkezett meg az áru?
- Ha utánvétellel adok fel egy kisebb csomagot, akkor a postai költséget nekem kell kifizetni a feladáskor vagy azt a vevő fizeti utólag?
- Ha utánvétellel kapok valamit postán, az a feladás után mikor érkezik meg?
- Mi a postai utánvétel menete?
- 10 könyvet postai utánvétellel egyben postán el lehet küldeni? Ha igen, miben?