Ha utánvétellel feladok egy csomagot és az illető nem veszi át, tehetek feljelentést? (tudásbázis kérdés)
Az én postám közelében parkolni sem lehet , tömegközlekedés nem megy arra, illetve bonyolult átszállások kellenek és gyaloglás, autót meg irtam
És ez Bp.!
és lehet érte a postára menni :P "
180Ft-ért kihozzák ujbol
Nekem ennyit mindig megér, több a nyűglődés, a benzin a parkolás érte menni
Buktad és nem szabálysértés/sem/ ugyhogy a rendőrség nem fog vele foglalkozni
Olyan nincs hogy sem postautalvány, sem banki utalás stb. nem elérhető
Add el másnak
Én most pont átkozom magam, mert szerintem pár könyvem nem fért be a postaládába, és lehet érte a postára menni :P
Amúgy munkahelyre szoktam egy csomó mindent küldetni, mert ott át tudom venni. A szomszéd fiúk is ezt szokták, mert ott vagy ők, vagy a másik átveszi, és nincs az, hogy a szabadnapjukon pont nem voltak otthon, mikor ment a futár vagy a postás.
Amúgy nem értem, miért nem jó az utánvét, az a legbiztosabb. A vevő nem kapja kézbe amíg nem fizetett, így védve vannak mindketten. Szerintem aki ennyi kockázatot nem mer bevállalni, az hirdesse a kacatjait úgy, hogy csak személyes átvétel lehetséges.
De miért nem jó neked utánvéttel?
Számítsd bele a postaköltséget és kész.
Senkitől nem várható el, hogy garancia nélkül utaljon, vagy árút küldjön.
Kétélű dolog ez, idegen a vevő Neked, de neki meg Te vagy idegen. 40 ezer forint nem kis pénz, nem csoda, ha nem utal előre. Hogy akar-e vagy tud-e, most nem olyan érdekes, őszintén szólva én sem mernék előre küldeni ilyen feltételekkel.
Amit már többen ajánlottak: annyival többet kérj, mint amennyi Neked a posta ksg. Bár ez szerintem a vevő számára egyértelmű.
Ha mégsem veszi át, sajnos tényleg bukod a posta ksg-et, és erre nem is tudsz semmilyen biztosítékot kérni.
Itt van a postai díjszabás. Sehogy sincs 5000 ft a posta, nemhogy 10.000 ft.
Ha nem aukciós oldalon árulsz, hogy lássák megbízható vagy akkor sajnos szerintem nem várható el a vevőtől sem hogy előre utaljon nagyobb összeget.
Aha, és a csomagot akkor hogy veszi át?
Csak keresi a kifogásokat. Én nem küldeném el pénz nélkül.
Értem, én ezzel tisztában vagyok.Csak mint írtam, neki ez nem megoldható.
De majd valahogy megoldom vele.
Hű, mennyi pozitív hozzáállású ember....
A rendőrségen körbe is röhögnének, hogy ha nem írattál alá vele semmit, hogy köteles átvenni és fizeti akkor minek mentél be.
Hát igaz.Majd megmondom akkor hogy rózsaszín csekken fizesse be.
Csak neki állítólag sűrgősen kell ezért mondta hogy elsőbbségivel és utánvétellel adjam fel.
Csak egy sima apróhirdetésre jelentkezett?
Azt nem is néztem. Az persze más.
Akkor be kell építeni a szállítás költségét az árba és kész.
Miért ne tudnák íratni vele? Az ország másik végében is tudnak írni az emberek és a posta szolgáltatásai is működnek :)
De szerintem ennyi macerát nem ér meg a postaköltség. A feljelentést meg pláne felejtsd el!
Miért neked kb 5-10 ezer forint az semmi??...elég gazdag lehetsz...sajnos én nem engedhetek meg magamnak ennyi minuszt sem..
mellesleg átver.
Szerintem bukd.Nem tudom,esetedben mennyiben igaz,de rendeléses cégeknél úgy van,hogy a vásárlónak joga van elállni a vételtől a termék kézhezvételétől számítva 8 napig (ha jól emlékszem),indoklás nélkül. ( [link]
Nekünk is volt már olyan,hogy utánvétellel megrendeltek tőlünk egy csomagot,majd közölték,hogy bocs,mégsem.Annyi szerencsénk volt,hogy még nem vitte el a posta,vissza tudtuk kérni.Amúgy meg szerintem nem nagy összeg a feladási díj,több macera lenne a feljelentéssel,rendőrségre járkálással.Ha meg az illetőnek van pénze 40 ezres telóra,nem gondolom,hogy a postaköltségre sajnálná...
További ajánlott fórumok:
- Egy ilyen levél után, szerintetek feljelenthetem ezt a "férfit"?
- Zaklatás, feljelentés
- Húsvéti ünnepek alatt el tudok menni a rendőrségre feljelentést tenni személyesen?
- Meddig lehet feljelentést tenni? 3 hónapja pénzt loptak a kártyámról
- Ilyen esetben feljelenthet az autósiskola?
- Ha utánvétellel adok fel egy kisebb csomagot, akkor a postai költséget nekem kell kifizetni a feladáskor vagy azt a vevő fizeti utólag?