Ha utánvétellel adok fel egy kisebb csomagot, akkor a postai költséget nekem kell kifizetni a feladáskor vagy azt a vevő fizeti utólag? (tudásbázis)
az utalás a legbiztonságosabb!!!
az utánvétel csak felesleges pénzkidobás.
Miért biztonságosabb az utánvétel?
ha nem veszik át a küldeményt, akkor a feladó elbukta a feladási díjat és a visszakézbesítést is neki kell kifizetnie, ha vissza akarja szerezni a feladott küldeményt.
a másik részről pedig, ki tudja mi van a becsomagolt küldeményben? mikor kifizeted az utánvételt, nem látsz bele... aztán már nincs mit tenni...
Én többször utaltam már előre, de csak olyannak, akinek már több száz adás-vétele volt, illetve eléri, vagy legalábbis megközelítik a pozitív visszajelzései a 100%-ot. Amúgy nem túl biztonságos. Nem értem, mi a gond az utánvétellel, azzal elvileg nem lehet visszaélni, vagy igen? :-O
De tényleg jól írták a többiek, az utánvétel összegét nem szabad kitölteni, meg kell kérni a postán, hogy számítsák ki, mennyi a postaköltség, és azt hozzá kell adni a feladandó tárgyak összegéhez. Segítenek, no para. :-)
Szoktak is előre utalni amúgy?? Mert én meg előre nem utalnék...jobban mondva nem mernék.
Utánvétellel meg csak akkor kapja meg a csomagot,ha fizetett.
Köszönöm szépen....akkor abba a nagyobb,belül "bélelt" levélbe is bele lehet tenni a zselét? Abba belefér ugyan,csak kérdés,hogy ezt engedik-e...pl egy kisebb pólót és egy nadrágot is adnék fel,sztem az is mehetne ebbe,ha nincs 2 kiló...és akkor ennek az árát is beleveszem az eredeti árhoz??
Na,amúgy a postán úgyis elmondják,csak nem akarom,hogy úgy nézzenek rám,mint ,akinek fingja nincs az egészről...ami igaz is :))) Köszi még egyszer!
2kg-ig mehet levélként, akkor a postaköltséget te fizeted, de az utánvételi összeghez hozzá tudod adni és úgy kifizettetni a vevővel. Azaz csak a postán töltöd ki az összeget.
2kg felett csomag, ott már van olyan lehetőség, hogy a feladási díjat a címzett fizeti, akkor neked nem kell semmit fizetni, ellenben többe kerül a postaköltség. Persze itt is lehet, hogy hozzáírod az árhoz, így kicsit jobban jár a vevő.
Van pár termékem,amit megvennének utánvétellel,de még soha nem adtam fel így semmit és nem tudom a menetét.
Mindegy egyébként,hogy mibe teszem a terméket? Pl műkörömhöz való zseléket adnék fel...azokat milyen dobozba tegyem? Azért az gondolom erősen rázkódik,amíg elér a vevőhöz.
További ajánlott fórumok:
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Próbanapot a munkáltató köteles kifizetni, van erre törvény?
- Bírósági költség mekkorára lehet egy hiteltartozás ügyében? 15 napunk lenne kifizetni egy hitelt, de nem tudom sajnos.
- Ki fizesse a közös költséget? Tulaj vagy bérlő?
- Ha utánvétellel feladok egy csomagot és az illető nem veszi át, tehetek feljelentést?
- Öröklés, hagyaték: van-e valami lehetőség, hogy ne kelljen olyannak (igaz papíron rokon) a tartozását kifizetni akiről azt sem tudjuk ki?