Mi a postai utánvétel menete? (tudásbázis)
Én mostanában elég sok mindent adtam fel utánvétel,a mobiltelefon nagyságától nagy edzőgépig.
Így van, kitöltöd a papírt,ráírod hogy mennyi az összeg amit lebeszéltél a vevővel és ők megmondják a posta költséget,ez 2670fornt a kettőt összeadod és azt is beírod.
Akinek megy, az egészet kifizeti és a posta a saját költségét leveszi,a többit kézbesítik neked.
Volt olyan ami 1 nap alatt volt, de 2 napnál nem volt több,és vissza a pénz ugyan ennyi idő.
utánvétes papírt töltesz a postán a csomag feladásakor, a beszedendő összeg az áru értéke + a szállítás és az utánvét költsége lesz
a postás majd hozza neked a beszedett pénzt
ha jól tudom, a postán csomag kézbesítése eygszer történik, ha sikertelen, akkor értesítőt hagy a címzettnél, hogy menjen be és vegye át személyesen
(futárszolgálatoknál viszont kétszeri kézbesítés van az árban, ill. a megadott telefonszámon hívják az illetőt - ezért és sok más miatt szerintem jobb egy futárszolgálat és a tévhitekkel szemben sok esetben olcsóbb is)
Ez hogy működik?
Ha eladok valamit, és nem akarnak előre utalni, akkor a postás ha kiviszi a terméket, ő kifizeti a postaköltséget is, és az áru árát is? Utána én mikor kapom meg a pénzem? A postás hozza? Na és mennyi idő múlva érkezik meg az hozzám?
Válaszokat előre is köszönöm!!!
További ajánlott fórumok:
- Ha utánvétellel feladok egy csomagot és az illető nem veszi át, tehetek feljelentést?
- Melyik olcsóbb és hogyan működik?Banki előreutalás vagy postai utánvétel?
- Ha utánvétellel adok fel egy kisebb csomagot, akkor a postai költséget nekem kell kifizetni a feladáskor vagy azt a vevő fizeti utólag?
- Ha utánvétellel kapok valamit postán, az a feladás után mikor érkezik meg?
- 10 könyvet postai utánvétellel egyben postán el lehet küldeni? Ha igen, miben?
- Családi pótlék átkérése bankszámlás utalásról postai kifizetésre, mi a menete?