Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Marhapörköltet szeretnék főzni fórum

Marhapörköltet szeretnék főzni (beszélgetés)


1 2
31. pista55 (válaszként erre: 30. - Csiby)
2011. jan. 4. 21:14

Lehet, hogy mindegyikből egy kicsi.

A lényeg, hogy jó lett.

30. Csiby
2011. jan. 4. 20:50
Úgy látom már soha nem fog kiderülni melyik recept alapján főzted azt a pörköltet. :-(
29. pista55 (válaszként erre: 28. - Cservenák Vali)
2010. dec. 28. 23:30
Most nem abba csinálta?:DDDD
28. Cservenák Vali (válaszként erre: 26. - Moncsy85)
2010. dec. 28. 22:38
Szia! Örülök,hogy mindenkinek izlett a m.pörkölted,de ha máskor is fogsz készíteni akkor mindenképpen vaslábasba csináld.
27. pista55 (válaszként erre: 26. - Moncsy85)
2010. dec. 27. 17:03
Majd írd le hogy készítetted!:D
2010. dec. 27. 17:01
Köszönöm szépen a sok finom receptet és ötletet, NAGYON FINOM LETT!!! A papám a marhahúst nem nagyon szereti de azt mondta hogy nagyon ízlik neki!
25. pista55 (válaszként erre: 24. - 4c07880d46)
2010. dec. 24. 21:20

Én sem, csak sót hagymát, köménymagot és paprikát. Nagyon finom szokott lenni így is.:)))

Bort sem. Azt mellé fogyasztom.:DDD

24. 4c07880d46 (válaszként erre: 23. - Csiby)
2010. dec. 24. 21:09
Így van, mindenki máshogy készíti. Én meg babérlevelet nem teszek ilyesmibe, ízlés dolga.
23. Csiby
2010. dec. 24. 00:21
Hát igen ahány ház annyi szokás! Nálunk az a recept vált be, amit leírtam. Egyébként én, aki alkoholt soha nem iszik a világért el nem rontanám a pörit borral, de ez is csak egy vélemény.
2010. dec. 23. 21:48

Bocsi, hogy belekotyogok, de szerintem a marha pörköltre nem szabad a paprikát beletenni csak mielőtt majdnem megfőtt, mert nem piros, hanem barna lesz a leve. A másik. Nem szabad szétfőzni, nem úgy mint itt az egyik kedves hozzászóló írta.

Szerintem annak nincs jelentősége, hogy lassú tűzön főzzük. A kocsonyát szokták lassú tűzön főzni, épp azért, hogy tiszta maradjon a leve. Itt nem ez a cél.

21. Sicike
2010. dec. 23. 21:18
Krokett is jó hozzá sz.tem,de nálunk a tarhonya a befutó......
20. a14deb9047 (válaszként erre: 17. - A14deb9047)
2010. dec. 23. 19:36
És felénk tesznek bele fokhagymás is.
19. Kmeli
2010. dec. 23. 17:35
Rengeteg hagyma,ez az alap,a lényeg.Ha van jó kis sülthúszsirod,azon párolhatod mert az még jobb feelinget ad neki,de jó a sima zsir is vagy olaj.Jól átpiritod,zsírjára sütöd,ami azt jelenti hogy a hagymát megsózod,és pici vizzel felöntöd,ha ez elpárolog róla,attól lesz jó szaftos.Utána a pirospaprikát,az apróra kockázott szalonnát,zöldpaprikát és paradicsomot rakod rá,és egy kevés paradicsompürét,majd kevéske vizet,de ne sokat,hogy ne legyen túl hig.Ezután a felkockázott marhahúst rádobod,fehéredésig fedő alatt párolod,szükség szerint,de mindig apránként (!) vizzel felöntöd.Ezután jöhetnek a fűszerek:bors,vegeta,őrölt kömény,és egy jó pár óra lassú tűzön való főzés.A végén a vörösbor szinte kötelezö bele :) Főtt krumplival tálaljuk.
2010. dec. 23. 16:30

Sziasztok!


Én épp tegnap főztem meg életem első marhapörköltjét.

Lábszárból! A vendégek 2x ettek! :)

Én is vörösborral fejeztem be! Liszt nélkül is nagyon jó sűrű szaftja lett!

20-25 dkg vöröshagymát vettem kg-onként.

Jól megdinszteltem zsíron , aztán a felkockázott húst fehéredésig pörköltem, majd rászórtam az őrölt paprikát. Vízzel felöntöttem, hogy ellepje. Őrölt -köményt, -borsot,sót, szórtam bele, egy kanálka paradicsompürét. Aztán fedő alatt puhítottam.

Amikor puha lett, akkor adtam hozzá a bort.

Nagyon finom lett!


Sok sikert Moncsy, bármelyiket is választod!

Mindegyik recept nagyon izgalmas ízeket rejt!


Békés ünnepeket Mindnyájatoknak!

2010. dec. 23. 13:47
Aki szereti, a végén beleönteni kb. 1 dl vörösbort. Köretként szoktak tarhonyát adni hozzá: megpirítjuk a tarhonyát és utána vízzel felöntjük. (Egy csészényi tarhonyát 2 csésze vízzel öntünk fel).
16. Moncsy85 (válaszként erre: 12. - Csiby)
2010. dec. 23. 12:22
Köszönöm szépen!!!! Majd karácsony után okvetlen megírom hogy hogy sikerült!
15. Csiby (válaszként erre: 8. - 04e95f637a)
2010. dec. 23. 12:12

Érdekelne az a tuti köret recept, gyakran főzök és unom már mellé a főtt krumplit.

Köszi!

14. Csiby (válaszként erre: 10. - Moncsy85)
2010. dec. 23. 12:11
Az tökéletes!
13. Csiby
2010. dec. 23. 12:10
Ja elfelejtettem, hogy ha szalonnád nincs akkor a legjobb a házi disznózsír de csináltam már sima olajon is úgy is jó. Lényeg hogy lassan főzd, meg hogy forrald vissza kétszer, az adja a sűrűségét.
12. Csiby
2010. dec. 23. 12:08

Egy kicsi füstölt szalonnát kockázz le és piríts meg olajon, de csak keveset az íze kedvéért. Mikor kisült a zsírja szedd ki belőle. Rakj bele felkockázott hagymát (kb 1kg kell a 3kg húshoz) és sózd meg mert akkor nem pirul, hanem dinsztelődik. Mikor már szépen megpuhul rakj hozzá paprikát apróra vágva, lényeg, hogy a csumáját is vágd bele, mert az is sűrűsíti. Mikor már ez is rottyant vele egyet-kettőt, tegyél bele ugyanannyi szem paradicsomot hámozva, kockázva, mint ahány paprikát (sztem ehhez 3-3 db elég lesz max 4-4, ha kicsik)mikor elforrt a leve önts rá vizet, forrald le róla lassan a vizet és öntsd fel újra. Mikor a második vizet is elfőtte vagyis zsírjára pirult rakj rá pirospaprikát és keverd el alaposan majd azonnal öntsd fel vízzel, de gyorsan mert keserű lesz. Utána fűszerezd ízlés szerint (én són és borson kívül semmit nem szoktam bele tenni, mert a hús íze így érvényesül igazán) Lényeg, hogy nagyon lassan főzd míg puha nem lesz.


Macerás, de én így szoktam csinálni és mindig fini szokott lenni.

11. Moncsy85 (válaszként erre: 9. - Csiby)
2010. dec. 23. 12:01
Laci bácsi pörije az tuti lesz! Kiakarok tenni magamért mert anyósom is jön! 8 emberkének főzök majd
2010. dec. 23. 11:59
Marhalábszár
2010. dec. 23. 11:59
Nekem, vagyis férjemnek személyesen Benke Lacibácsi adott egy tuti receptet.
2010. dec. 23. 11:59
Csiby elárulja neked a pörireceptet,én meg tudom mi a finom hozzá!Én is csináltam már marhapörit,isteni lett!Igaz,nyáron bográcsban! :)
2010. dec. 23. 11:58
Nem tudom mi kell hozzá, mennyit kell főzni miből mennyi kell...nem paráznék annyira, ha sima hétvége volna, meg ha nem jönne az egész család (akik jóval finomabban tudnak főzni) :-)
2010. dec. 23. 11:58

Ok!


Akkor leírom én hogy szoktam csinálni, de légyszi majd írd meg, hogy sikerült.


Előszöris milyen húsod van, mert nem mindegy milyen. Úgy értem melyik része?

2010. dec. 23. 11:57

csak mint a sima pörköltet, jó sok hagymát párolj előre, aztán bele a húst, azt is párold a saját levében. ha nincs csontos része, én szoktam egy csipetnyi lisztet pirítani a paprikával, mielőtt felöntöm, akkor sűrűbb lesz. ha van benne csont, az már maga sűríti.

babérlevél, bors, ételízesítő, aztán lassan rotyogtatni, míg szét nem fő a hús.

nem tudom hány személyre főzöd, a 3 kg hús elég soknak tűnik. kb 20-25 dkg per fő egy adag.


egyszerűbb módja, bár kevésbé házias ízű, ha boltban kapható pörkölt alapot használsz!

2010. dec. 23. 11:56
:-))
2010. dec. 23. 11:56
mindenre!!!!
2010. dec. 23. 11:53

Hali!


Segítek, ha akarod és olyan marhapörit készítesz, hogy mind a 10 ujjukat megnyalják! Mire vagy kíváncsi?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook