Valami finomat szeretnék főzni a páromnak (beszélgetés)
Hűűűűű!!Ezt ajánlom mindenkinek!
Látványnak is szép és Finni!!!
Köszi,hogy megosztottad velünk!!!Puszy
Jajj!!Olyan éhes lettem...
Elképzeltem a kedvenc tányéromon. Hétvégére beütemezem mert paradicsomkonzerv nincs raktáron.Majd jelzek.
Én nem szeretem az erőset, ezért nem merem csilis babnak hívni :) :)
Csemege csilis bab??? :)
A másik ilyen gyorsnak még csak neve sincs...
1/2 kg darált hús
1 tojás
só, bors,
olaj
3-4 gerezd fokhagyma
2 nagy doboz paradicsom püré
vagy 1 kicsi, és 1 doboz paradicsom konzerv
bazsalikom
1 csomag tészta
Hús + tojás + só + bors összegyúrjuk és pici kis golyócskákat formázunk belőle, pici olajon kisütjük őket, mikor kész papíron lecsöpögtetjük a felesleges olajat.
A paradicsom pürét, és a paradicsomot vízzel kicsit meghigítva felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, bazsalikommal ízesítjük, vigyáz pöfög :) mikor kész beledobáljuk a kisült golyócskákat, és a főtt tésztával (szerintem a spagetti a legjobb) tálaljuk!
Szóval van gyors babosom is :)
1 konzerv bab (vörös)
1 konzerv kukorica
2 kis paradicsom püré
1 vöröshagyma
1/2 kg darálthús
só, bors
A hagymát apró kockára vágva üvegesre pirítod, rádobod a darált húst só, bors, morzsalékosra pirul, majd a lecsepegtetett,átmosott babot és kukoricát hozzáöntöd, rádobod a paradicsom pülét, vízzel öblítsd ki dobozát, annyi "szaft" elég is neki! Rottyan egyet és Bon Apetit! Friss kenyérrel az igazi!!!!
Mindennel lehet, csak a fantázia szab határt, ez benne a szép! :)
Akkor pedig engedd fel vízzel, párold össze a husikat, és egy pici szaftja maradjon úgy öntsd hozzá a tejfölt!
Hozzávalók 6 személyre:
1 nagy fej kelkáposzta
40 dkg darált hús
40 dkg rizs
6dl tejföl (én sok tejföllel szeretem)
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 zöld paprika
1 paradicsom
Só, bors, kömény, pirospaprika
Egyik lábosban kevés olajon megpirítom a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadom a darálthúst, egy kicsit együtt pörkölöm majd rádobom a kockára vágott paprikát és paradicsomot. Megfűszerezem sóval, borssal és piros papirkával , majd felöntöm egy pohár vízzel és lassú tűzön együtt párolom. Szóval egy egyszerűbb szaftos pörköltöt készítek belőle.
A kelkáposztát megmosom és szétbontom. Egy nagy lábosban felteszek vizet forralni és folyamatosan dobálom bele a kelkáposzta leveleket. Először a sötétebb káposzta levelek mennek alulra, mert azok nehezebben főnek át, mint a világos zsenge középsők. Én ki szoktam vágni az erősebb torzsa jellegű ereket a sötétebb levelekről. A káposzta főzővizét beízesítem sóval és őrölt köménnyel. Körülbelül forrás után 10 perccel ki is kapcsolom. Nem kell hogy szétfőjön a káposzta, mert még a sütőben lesz ideje puhulni.
Közben a másik lábosban először kevés zsiradékon fehéredésig hevítem a rizst és felöntöm kétszer annyi vízzel, sózom és kis lángon hagyom puhulni. Forrástól számított 15 perc múlva lekapcsolom a gázt, nem baj, ha még egy kicsit tocsakos marad a rizs, mert a sütőben úgyis kiszárad még.
Amikor a fentiekkel elkészülök, akkor előveszek egy magasabb falú tepsit és elkezdem pakolni a rétegeket. Egy sor kelkáposzta levél, egy sor hús, egy sor rizs és megkenem tejföllel. Majd megint egy sor kelkáposzta, egy sor hús, egy sor rizs és megkenem tejföllel. A tetejét lefedem sötétebb zöld kelkáposzta levelekkel. Azért a sötétebbekkel, mert azok a sütőben édesebbek lesznek, ha megpirulnak.
Ha nem is ma este , de próbáld ki más zölséggel is - karfiol , savanyú aprókáposzta . kelbimbó.............
Köszike!!!Ezt én is elkészítem!
Van még ilyen gyors recid????