Húslevest szeretnék főzni, hogyan kell? (beszélgetés)
Csatlakozom,én sem öntöm le a vizet.
Egyszerre a hús , zöldség ,hagyma stb.
Soha nem volt zavaros a leves.
Alig képződött hab rajta.
Szintén így főzöm, mint te.
Sőt, én még nem is hallottam róla, hogy leöntik a főzővizet.
"Regen" ketes volt a hus. En a nagymamaimtol tanultam fozni az anyam mellett a nagyik haborukat eltek meg. Gyerekkent kezdtek dolgozni, hogy eltartdsk a kicsiket.
Fott krumplit dugtak s zsebukbe, hogy ne hagyjansk meg, es az volt a tizorai
Nemzetkozileg dijnyertes chefek is csinaljak igy, nem csak az oreganyaim.
ket kezemben tudom mrgszamolni hany, naciobol vannak az ismeroseim. Mindenki mashogy csinaljanak huslevest.
Szintén és a hivatalos is így van, ha leöntöd a főzőlét, kiöntöd az ízé! A húslevesnek sosem szabad forrnia, csak gyöngyöznie és akkor nem lesz zavaros. Illetve le kell szedni a habját.
Hús, zöldségek együtt főnek.
Daragaluska/tészta külön készül, mert hamar romlik tőle a leves, nem abba főzzük bele.
Látom, hogy többen úgy készítik a húslevest, hogy miután felforrt, leöntik a lét. Nekem ez azért furcsa, mert mire felforr a lé, addigra a hús íze is belefő bizonyos mértékig. Márpedig ha azt az első főzővizet leöntöm, akkor már a hús veszít az ízéből. Nem?
Soha nem öntöm le a lét, miután felforrt. A habot szűrőkanállal leszedem. Mindaddig, amíg képződik. Forrás után meg már épphogy csak pötyög a leves, és ugyan még mindig habzik egy picit, de azt újra leszedem.
Miután a leves a zöldségekkel együtt elkészült, addigra már csak a lét szűröm át nagyon sűrű szűrőn. Érdekes, mert a zöldség is tiszta, a húson sincs semmi olyan, amit a leszűrt aranysárga lébe ne lehetne beletenni.
A húslevesem (bármilyen húsból készítem) ezzel a módszerrel is aranyszínű, tiszta.
En is lemosom.
Az annrira nyilvanvalo volt, hogy nem irtam.
Tiszteletem felé. Biztos jorsvalo no volt, ha Teged kibirt. Xxxx
Ha boltban veszed a csirke far-hátot, akár azzal együtt belerakhatod a répát-gyökeret, karalábét, karfiolt, szeletelt z.paprikát, amit akarsz, vagy ami van. Plusz só, szemes bors. Mert hogy a bolti csirke gyorsan megfő.
Ha kiskerti kapirgálós, u.n. tanyasi csirke, akkor egy kicsit később, majd habozás után mehetnek bele a zöldségek.
Mi csak haboztuk a húslevest, felforrás, habozás után már csak alig-alig pöcörögjön, gyöngyözzön, lassan főzd. Majd a végén leszűrjük.
A tésztát, vagy grízgaluskát külön főzzük: a húslevesből egy merőkanállal egy kisebb fazékba szedünk és tiszta vízzel hígítjuk, ha felforrt bele a tésztát, amit megfőzünk, és azt külön tálaljuk.
Neked is szép napot, jó pihenést!!
A borda sütésed nagyon klassz,👍 kipróbáljuk!!
Pontosan, mint ahogy gyakorlat teszi a mestert.
Én pedig szép napot kivánok, lassan éjfél, letentizek.
Mire ötödször főzi, megérdemli h szakácsnak nevezzük.
A Gundelben pedig irigykedni fognak.
Naaaaaagyon szívesen. Ha marad, küldj nekem kóstolót.
Címem, 7-időzónával nyugatra.
Na Úgy lesz ahogy írtad az öszejön a főzést már a többniek leírták,hogy habozas stb,
Megpróbálom ma!
Köszi mindenkinek!👍🤗
A külön megspékelve egy kis husos csontra gondolt,
a far-hát az marad,
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen?
- Hogyan, miből főzöl húslevest?
- Hogy kell úgy tarhonyás levest főzni, hogy ne főjön szét a tészta, de megpuhuljon a krumpli?
- Hogyan kell barna rizst főzni?
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény?