Kávés-tejszínes torta (laktóz- és gluténmentes) recept
A Kávés-tejszínes torta (laktóz- és gluténmentes) hozzávalói:Piskóta: 6 tojás, 6 dkg cukor, 12 dkg rizsliszt, 2 ek. olaj, 2-3 ek. hideg víz, 1 kk. sütőpor
Krém: 2 tasak tejszínes vagy vaníliás pudingpor, 4 ek. cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl laktózmentes tej, 4 ek. forró vízben feloldott kávépor, 15 dkg margarin vagy vaj
Tejszínhab: 1 nagy doboz laktózmentes tejszín vagy cukrászhab alap (450 vagy 500 ml), cukor, 3 ek. feloldott kávé
A Kávés-tejszínes torta (laktóz- és gluténmentes) elkészítési módja:
A hozzávalókból megsütjük a piskótát. Elkészítjük a pudingot a cukorral és tejjel, hozzákeverjük a kávét és ha nem forró, a margarint, csomómentesre kikeverjük. A kihűlt tortaalapot kettévágjuk, az alsót visszarakjuk a karikába, rákenjük a krémet és lehűtjük. Utána tesszük rá a felvert kávés tejszínhabot, amellyel az oldalát és a tetejét is lekenjük. Tetszés szerint kidíszítjük.
Mivel vannak ételallergiások a családban, mindig így sütöm a tortát, természetesen nem mentes hozzávalókkal, búzalisztből és sima tejszínnel ugyanolyan finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: niit, nov. 21. 11:19
A kávés-tejszínes torta (laktóz- és gluténmentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.