Desszert Figaro sütemény recept
80 perc
A Desszert Figaro sütemény hozzávalói:
Tészta
22 dkg margarin
30 dkg liszt
3 kanál hideg víz
1 tojás sárgája
2 kanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
Töltelék
20 dkg porcukor
4 tojás sárgája
2 kanál kakaó
1 csomag vaníliás cukor
6 alma reszelve
15 dkg darált dió
5 tojás fehérje
csipet só
Csokimáz
10 dkg csoki
fél kanál olaj
Lekvár, a lap kenéséhez
A Desszert Figaro sütemény elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két cipóba osztjuk. Egy 22x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe tesszük elnyújtva az egyik cipó tésztát. Megkenjük lekvárral. Ez most pihenni fog, amíg a tölteléket megcsináljuk. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. Beletesszük a kakaót, ha holland kevesebb is elég, nem kell egész 2 kanálnyi. Teszünk bele egy csomag vaníliás cukrot, a 6 almát reszelve, levét jól kinyomkodva, és a darált diót. A tojások fehérjét egy kicsi sóval kemény habbá verjük, majd két részletben hozzáadjuk az elkészített töltelékhez, és összedolgozzuk. Aztán ráöntjük a tepsibe tett lekváros tésztára, majd rátesszük a másik cipó elnyújtott tésztát. Villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük. Hagyományos, régebbi gáztűzhellyel van tapasztalatom, abban 35-40 perc alatt sül meg, félidőben érdemes levenni a lángot. Amikor megsült és kihűlt csokimázat teszünk a tetejére. Az eltördelt csokit lábasban fél kanál olajjal megolvasztjuk, és a süti tetejére kenjük.
Nagyon ízletes sütemény, és bár nincs benne krém, de mégsem száraz a töltelék állaga miatt. Bármilyen alkalomra süthető, könnyen csomagolható is, piknikre, suliba, vendégeknek elvitelre, utazáshoz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Hunóra, nov. 19. 17:30
A desszert figaro sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.