Nem tudok már mit főzni, ötleteket szeretnék! (beszélgetés)
Igaz! Rengeteg finom ételreceptet,ötletet lehet találni.Sok helyen képen is látható az étel.Sokszor innen bogarászom ki,mit is főzzek.
Aztán a családnak vagy bejön...vagy nem!D
Én szeretek kutakodni,kisérletezni,nem mindig az unalmas hagyomány ételek kerüljenek az asztalra.
- darált húsból: fasírozott, rakott káposzta, egyéb rakott zöldségek, töltött paprika, paradicsomos húsgombóc
- egyéb húsfélékből: rántottak, sültek mártásokkal, köretekkel, brassói, borsos tokány, pörköltek, rizses hús, gulyás levesek, húslevesek, palóc leves, egyéb levesek
- tojás ételek: rakott krumpli, tükör tojás, skót tojás, tojásos leves, tojás pörkölt, majonézes tojás saláta
- krumplis ételek: paprikás krumpli, krumplis tarhonya, krumplis tészta, sült krumpli, krumplis lángos, krumplis núdli és hasonló gyúrt krumplis tészták
- egyéb: rizi-bizi, száraz bab, borsó, levesnek, főzeléknek, hagymás bab,
- zöldségek: fasírozott, rántva, sütve, töltött, főzeléknek, levesnek, salátának
Uh én is szoktam chilis babot, street kitchenen találtam a receptet.
Amúgy még tortilla lapba tekerve is nagyon jó, csak néhány zöldséget kell vágni még hozzá, ízlés szerint sajt, tejföl, savanyított jalapeño...
Na megyek csinálok vacsit. 😅
Inkább jó hogy Csicsi kiirta, mrt amikor főzni kell, nekem nem jut eszembe csak egy két kaja, de ami a listán van mindet meg tudom csinálni, én szoktam is főzni.
Emlékeztetőnek nagyon jó.
Ez nagyon igaz. Bárcsak engem kérdeznének meg, hogy mit ennék, tudnám a választ:)
Sokszor még az a segítség sincs meg, hogy legalább megmondanák mit akarna enni.
A szavaidból azt szűröm le hogy nem vagy rutinos szakács/nő. Eddig gondolom anyukád főzött rád, vagy valaki más, mert kaját rendelni eddig sem volt olcsó.
Ha tudsz csinálni paprikás krumplit, akkor csinálhatsz pörköltet bármilyen hússal, de ha a végén teszel bele tejfölt akkor megint kicsit más. Variálhatod gyorsrízzsel vagy tésztával, de zacskós burgonyapürével is. A tojásrántotta is egy lehetőség, akárcsak a bundás kenyér. Csirkecombot befűszerezel, berakod egy tepsibe, vágsz mellé krumplit és csak megsütöd. Én is így kezdtem anno. Hajrá!
Vacsorára saláta nem opció? Nem mondtad hány főre kell főznöd, vannak-e válogatósak stb.
Én most találtam egy elvileg mexikói húsgombóc levest, nagyon jó, sok zöldség van benne.
Gyakran szoktam összevágni zöldségeket amiket szeretünk salátának, több dolog is van amit rá szoktam tenni: feta, tonhal, főtt tojás, pirított bacon, csirkemell csíkok, lehet mellé rántott húst enni vagy rántott sajtot/grillezett sajtot stb. Az öntetet nem cifrázom, olíva olaj + citromlé, esetleg balzsamecet, de aki szereti a töményebb öntetet tehet rá 1000szigetet, cézár öntetet...
Tészták amiket gyakran főzök: spenótos tejszínes, gombás tejszínes, régebben kéksajtos, paradicsomos friss zöldfűszerekkel...
Hát tudnék még írni.:D
Az sem mindegy amikor már tényleg semmi nem kell. Mikor nem tudsz olyan ételt mondani amitől nem fordul ki a beled.
Lehet akármilyen manna aranytányéron, ha egyszer nem kell.
Elhiszed, hogy én több száz finomabbnál finomabb étel nevét is fel tudnám sorolni?
És tudod, hogy miért nem teszem? Mert azért vannak a receptgyűjtemények. Én sejtem, hogy itt is az lehet a gond, mint sok családban. Mindent arra hagynak, aki főz. És még csak ötletekkel sem segítik a munkáját, hogy mit főzzön másnap. A minden nap feltett kérdésre, hogy mit főzzek, a legtöbbször az a válasz, hogy nekem mindegy.
Ma már a neten rengeteg étel főzésének pár perces tömör videóját is meg lehet találni. Jó böngészést kívánok!
bolognai
paradicsomos rakott hús
főtt krumpli, párolt zöldség, fasírt
tarhonyáshús
pörkölt
Budapest szelet
cigánypecsenye
ketchupos hús
paradicsomos húsgombóc
gulyásleves
krumplis tészta
lencsesólet
lecsós szelet
mustáros-zöldséges sertésragu
chilisbab
lecsósvirsli tarhonyával
sonkás-sajtos tészta
rakott krumpli
sertésborda hentes módra
mexikói csirkecomb
hagymás csirkecomb
resztelt máj
sajtos-tejfölös tészta
sajtos virsli szalonnába tekerve
zöldséges-húsos tészta
tojásos nokedli
rakott zöldség
paprikás krumpli
mustáros sertéscomb
kínai kecsapos-mézes csirkemell
máglyarakás
grízes tészta
húsos-zöldséges tarhonya
mézes-mustáros-zöldborsós pulyka
paradicsomos káposzta
hentes tokány
brassói
zöldséges, kolbászos tészta sütőben
dödölle
mustáros-baconos csirkemell
zöldborsós tészta
sajttal töltött fasírt
túrós tészta
töltött paprika
ananászos csirkemell
milánói
Ami esetleg nem ismerős, receptjét megtalálod a neten.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Jogos, ha a férjem azt mondja, hogy rossz anya vagyok, mert nem tudok finomakat főzni?
- Elvileg mindig a nő választ párkapcsolatban, de ebben az esetben én mit tudok tenni? Ötleteket várok.
- Családi házat szeretnék, cseréljünk ötleteket, tippeket, tapasztalatokat!
- 35 éves létemre nem tudok főzni.
- Első évfordulóra szeretnék ötleteket!