Mi a véleményetek a feltűnési mániás emberekről? (beszélgetés)
Szerintem minden ember szeretne néha kitűnni a sokaságból. Bennem is gyakran van ilyen vágy. Például írok egy hozzászólást, amitől azt remélem, hogy valaki(k) jónak tartják, okosnak, kiemelkedőnek. De néha fel szeretnék találni valamit, ami megkönnyíti az emberek életét és így vonulnék be a történelembe.
Mindez hiúság, becsbágy, tudom, de mégis létező igény.
Talán az az ember is ki akart tűnni valamivel a tömegből, benne is volt ilyen igény, csak...nem volt jobb ötlete. Végül is sikerült neki, ez igaz, hiszen mindenki megnézte. Ezt a részét meg tudom érteni, de azt nem, hogy ezért vállalta azt is, hogy az emberek elhúzódjanak tőle vagy akár sajnálkozva nézzenek rá.
Lehet, hogy ő csinálja ottjon, ilyent tud.
Boltban látok néha egy megállapíthatatlan korú nőt, mintha ittmaradt volna a hatvanas évekből. Vastag világoskék szemfesték, ondolált haj. Nem bizarr vagy feltűnő, csúnyának sem mondanám, inkább csak rácsodálkozunk arra, hogy nála megállt az idő.
Szerintem neki azért volt baj a fejében.
Más ha valaki színesen. vagy feltűnően öltözködik, ez azért azon bőven túlmegy.
Be nem szólnák neki, miért is tenném?
Engem nem zavar, hogy bohócot csinál magából.
Amíg nem akarja, hogy én is hasonlóan öltözködjek, addig azt csinál amit akar.
Szoktam látni egy 50 körüli nőt.
Elvileg ősz, de van a hajában sárga kék zöld lila piros meg rózsaszín csík.
Ha neki az tetszik, legyen.
Kétféle ilyen embert láttam eddigi életem során.
Az első típus önazonos, laza, teszi, amit akar. Ezeket az embereket kicsit irigylem.
A másik típus izzadságszagúan próbál feltűnni, lászik az erőlködés, küszködik, hogy észrevegyék. Ezeket az embereket meg szánom.
Beszólni semmiképpen nem szólnék.
Magánügye, hogy néz ki. Ha kollégának jelentkezne, már elgondolkodnék, pont az ilyen előítéletes emberek miatt, mint te vagy.
Mert , ha bevallod, ha nem, nem hagyott hidegen, még fórumot is nyitottál róla.
Soha senkinek nem szólok be. A külsőség csak egy dolog. A viselkedés egészen más kérdés.
Vannak feltűnési viszketegségben szenvedők, ők sem a megjelenésük miatt zavaróak számomra, inkább a viselkedésük az, ami bicskanyitogató.
Ismerek több olyan embert, aki a külső megjelenésével kitűnik a tömegből. Kifejezetten intelligens emberek.
Dehogy szólnék be neki. Felőlem mindenki úgy öltözik ahogy akar, úgy hordja a haját/szakállát/bármilyét ahogy akarja. Nekem ne legyen kötelező az amit nem szeretnék. Kb ennyi.
A példában említett ember pedig lehet csak elveszített egy fogadást 🤷♀️
Mivel nem érinti a személyes köreim, nem zavar be az életembe, semmi közöm hozzá.
Szerintem az öltözködés a személyiség önkifejezése.
"A stílus maga az ember."
/Georges-Louis Leclerc de Buffon/
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a kétszínű emberekről?
- Mi a véleményed az ilyen emberekről? Csak én lepődöm meg, hogy egy felnőtt ember ilyen?
- Mi a véleményetek az ilyen típusú emberekről?
- Mi a véleményetek a buszon, villamoson vég nélkül telefonáló, hangosan beszélő emberekről?
- Mi a véleményed a hazudozós emberekről?
- Mi a véleményetek az olyan emberekről, akik félnek valamilyen állattól?