Honnan szerezzem meg a hiányzó összeget? (beszélgetés)
Én olcsóbb autót néznék. Főleg, hogy onnan, hogy megveszed, még költeni kell a használt autóra. És csak úgy venném meg, ha előtte átnézte szerelő. Ez is költség. Erre én inkább szánnék többet (megnézetnék több szimpi autót), minthogy megszívjam.
Amúgy ha még nincs hitelkártyád, azzal jétszhatsz. Az ugye úgy működik, hogy arról fizetsz kártyával, aztán határidőre (kb 1-1,5 hónap múlva) TELJESEN (tehát NEM csak a minimumösszeggel) feltöltöd. Nem veszel fel vele kp-t, nem utalsz róla, nem kérsz rá részletfizetést. Csak vásárolsz és pontosan feltöltöd. Szóval ezzel el lehet tolni kb egy hónappal a kiadásokat (gondolom azért 400 ezernyi kártyás vásárlás van egy hónapban, főleg, ha reszit is kártyával fizetsz, mivel 0. hónapban költöd vele a bank pénzét, majd 1. hónapban adod vissza. Ha jól használod, kamatmentes, csak kártyadíj van, de az bőven visszajön a vásárlási visszatérítési programokból. Alapvetően jó dolog, ha ésszel használod, nyersz vele. De ha nem ésszel használod, és egyszer is elcsábulsz, akkor nagyon nagy kamatot fizetsz, sokkal nagyobbat, mint bármilyen más hitelnél. Ja, és az 1 hónap előreköltést is le kell dolgozni lassan, és a hitekártyáról használt összeget külön számlán féretenni.
Nincs tippem, csak tanácsom.
Ha családod van, gyerekek, soha ne költekezz ki nullára.
Másodállás.
Vagy nem tudom milyen környéken laksz, de vidéken szívesen veszik az olyan segítséget, mint fa aprítás, metszés.
Érdemes átnézetni szerelőnél,"
40ezervolt, ha jól emlékszem ,2023-ban
Én most kezdek költeni az autómra rendesen mert nem tudom az előéletét
A gumit látom, de szíjak, fékpofák olajok stb.
Szerencsém volt a vétellel, több mint egy éve fut csendesen/kopp-kopp/
Mondjuk nem tudom, erre milyen tippeket vársz. A többség szerintem a fizetéséből spórol dolgokra, és ha az nem elég, akkor hitelt vagy kölcsönt vesz fel, vagy másik dolgot vesz, ami olcsóbb. A munkahelyeden nincs kamatmentes kölcsön?
Mondjuk ha ez az összes pénzetek, akkor szerintem rossz ötlet nullára kiköltekezni bármire, főleg, ha gyerekek is vannak, de ez csak én vagyok. Lehet olcsóbb járgányt néznék inkább. Vagy tovább spórolnék.
Esetleg onlyfans vagy lábképek. 🤷♀️
Linkeskedek
Múltkor olvastam, hogy az a körmös faszi mindenkinek is segít 🤣🤣🤣
Szívesen! 😅
Nekem most pont ennyi kellene a H tarifához.
Mit csináljak?
Megírjam esetleg a számlaszámomat, hátha összedobják itt nekem?
Tanácstalan vagyok, mit csináljak?
En a helyedben lottoznek
Ha használtautó,én mindenképp alkudoznék kicsit,meg felvetném, hogy a hiányzó összeget esetleg lehetne-e részletekben fizetni.
De az soha nem jó, ha épp csak annyi pénzed van, mint a megvásárolni kívánt autó. Érdemes átnézetni szerelőnél, cserélni rajta dolgokat frissen (olaj+szűrőcsere, de nem tudod milyen állapotúak pl a gumik).
Ez mind-mind sok kiadás.
Esetleg ha otthon vannak felesleges dolgok, amiket el lehet adni, abból is mehet az autó alapba.
Sziasztok.
Nagyobbra váltás miatt eladtam 900ezerért a jelenlegi autómat, az összeget pedig az eddig összegyűjtötthöz hozzátettem. A kinézett kocsi árához még összesen 400 ezer ft hiányzik.
Hitelt semmi kép nem akarok felvenni. A havi fizetésemből pedig el kell látni a családot, nyilván nem éhezhet senki.
Tanácstalan vagyok, mit csináljak?
Köszönöm szépen a tippeket?!